ZBOG KORONA VIRUSA JE ZATVORENO SVRATIŠTE ZA DECU: Prihvatilište zato prima sve mališane
Prihvatilište zato prima sve mališane, Foto: Nemanja Pančić

važno da su na sigurnom

ZBOG KORONA VIRUSA JE ZATVORENO SVRATIŠTE ZA DECU: Prihvatilište zato prima sve mališane

Prihvatilište radi normalno uz primenu svih propisanih mera zaštite

Objavljeno:

Zbog novonastale situacije širenja korona virusa i mera predostrožnosti, Svratište za decu neće raditi, ali za sve potrebe privremenog smeštaja otvoreno je Prihvatilište za decu Beograda.

U saopštenju Svratišta stoji da je "donošenje ovakve odluke bilo veoma teško, ali da je ovakvo rešenje trenutno najbolje i za njihove korisnike kao i za zaposlene".

- Uzimajući u obzir preporuke Sekretarijata za socajlnu zaštitu, zdravstvenih instuticija, ali i karaktetistike porodica u ovom momentu okupljanje dece povećaće rizik od infekcije korona virusom. Veliki broj ljudi koji žive u naseljima odakle dolaze naša deca nemaju zdravstveno osiguranje i nisu obuhvaćeni merama zaštite tako da je za celokupnu zajednicu bezbednije da, kao i mi sami, ostanemo u izolaciji - navode iz Svratišta.Oni dodaju da će do daljnjeg pratiti situaciju na terenu i da će shodno tome prilagođavati svoje aktivnosti.U Prihvatilištu za decu kažu da će njihove usluge privremenog smeštaja biti dostupne svim ugroženima 24 sata i sedam dana u nedelji. Oni su za "Blic" rekli da su preduzeli sve mere opreza protiv širenja zaraze, ali i da su im obustavljene sve donacije.

- Prihvatilište radi normalno uz primenu svih propisanih mera zaštite. Konkretno, uveli smo dodatna čišćenja i dezinfikovanja naših prostorija i to više puta dnevno. Zavod za biocide takođe dolazi da dezinfikuje Prihvatilište. Imamo dezinfekciona sredstva na ulazu za sve koji ulaze i izlaze iz Prihvatilišta. Takođe, napravili smo i odvojene prostorije za izolaciju sve dece koja nam tek dođu i koja traje 14 dana - rekli su iz Prihvatilišta za decu Beograda-

- Zbog širenja zaraze trenutno ne primamo donacije, osim dezinfekcionih sredstava, maski i rukavica. Trenutno imamo dovoljno svega nabrojanog, ali zbog cele situacije, maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju nam uvek trebaju - kažu oni.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.