SVI DETALJI O NASTAVI PREKO TV-A U SRBIJI: Roditelji, ovo morate znati zbog vaše dece!
Đaci / Ilustarcija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

obavezno pročitajte

SVI DETALJI O NASTAVI PREKO TV-A U SRBIJI: Roditelji, ovo morate znati zbog vaše dece!


Raspored emitovanja nastave se nalazi na sajtu rasporednastave.gov.rs, a zainteresovani mu mogu pristupiti i preko sajta Ministarstva prosvete i svojih škola

Objavljeno:

Nastava za učenike osnovnih škola emitovaće se na kanalu RTS 3, a nastava za učenike gimnazija i srednjih stručnih škola na platformi RTS Planeta u odeljku "Moja škola", što će im omogućiti da ponavljaju gledanje, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Učenici osnovnih škola, ukoliko propuste emitovanje neke nastavne jedinice na TV kanalu ili imaju potrebu da je poslušaju ponovo, to će moći da učine takođe na platformi RTS Planeta.

Svi mobilni operateri će protok interneta ka RTS Planeti učiniti besplatnim, kako bi se učenicima omogućio neograničen i nesmetan pristup nastavnim sadržajima.

Raspored emitovanja nastave se nalazi na sajtu rasporednastave.gov.rs, a zainteresovani mu mogu pristupiti i preko sajta Ministarstva prosvete i svojih škola.

Obezbeđen je i kontakt centar Ministarstva prosvete na broju 011/73-50-557, koji će biti dostupan u periodu 8 do 18 sati, za sva pitanja u vezi učenja na daljinu.

Obezbeđena je i Viber zajednica Moja škola, kojoj roditelji i učenici mogu pristupiti preko adrese: https://vb.me/MojaSkola.

Kao dodatna podrška nastavnicima i učenicima uspostavljena je i nacionalna platforma mojaskola.gov.rs na kojoj će se nalaziti zadaci i materijali za svaku nastavnu jedinicu.

Nastavom koja je planirana da se emituje planirano je da se obuhvati, za osnovne škole – od 1. do 4. razreda srpski, matematika i svet oko nas , a od 5. do 8. se za svaki razred povećava obim obuhvatanjem i geografije, biologije, istorije, fizike i hemije, navedeno je u saopštenju kancelarije za saradnju sa medijima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.