ZAMISLITE DA NEKO PERE I PEGLA UMESTO VAS, I TO POTPUNO BESPLATNO: Ovaj srpski grad to poklanja majkama
Ovaj servis koji trenutno ima više od 200 korisnika postoji zahvaljujući Gradu Somboru i Ministarstvu zaduženom za demografiju i populacionu politiku, Foto: Promo

podrška

ZAMISLITE DA NEKO PERE I PEGLA UMESTO VAS, I TO POTPUNO BESPLATNO: Ovaj srpski grad to poklanja majkama

Već treću godinu zaredom u Somboru postoji Servis za pružanje podrške roditeljstvu, zahvaljujući kome svi Somborci koji su zaposleni i imaju dvoje ili više maloletne dece dobijaju potpuno besplatnu uslugu paranja i peglanja

Objavljeno:

Ovaj servis koji trenutno ima više od 200 korisnika postoji zahvaljujući Gradu Somboru i Ministarstvu zaduženom za demografiju i populacionu politiku.

Jedna od korisnica, Sanja Milošević, kaže da joj usluge ovog servisa itekako olakšavaju svakodnevni život.

1 / 5 Foto: Promo

- Na nagovor koleginice sam počela sa uslugama ovog Servisa i oduševila se. Žene koje su zaposlene, koje su majke i koje, pre svega, imaju malo slobodnog vremena, uglavnom se ovim poslovima bave kada su najumornije, pred spavanje. Mnogo znači kad dođete umorni kući i kada to ne morate da radite, jer su žene iz ovog Servisa sve to ,,pod konac’’ uradile umesto vas. Sve što treba da uradite je da oprane, opeglane i složene stvari stavite u ormar. To mnogo znači. Slobodno vreme koje su nam poklonili iz Servisa sada možemo da potrošimo na sebe i na svoju porodicu - kaže Sanja Milošević, koja radi kao medicinska sestra.

Link: https://www.facebook.com/586060415142588/posts/868798096868817/

Nosilac posla usluge Servisa podrške roditeljstvu je Crveni krst Sombor, a lokalna samouprava Grada, prepoznavši potrebu ovakve mere, nastoji da i ubuduće pomaže višečlane porodice.

- Servis se pokazao kao izuzetno uspešan, s obzirom da je veliki broj naših sugrađana prepoznao ovu potrebu i korist od postojanja jedne ovakve usluge. Ona se pruža u gradu Somboru i pet naseljenih mesta u kojima smo naišli na zainteresovane korisnike. Na kraju 2019. godine njih je bilo oko 150, a na početku 2020. ih je već preko 200. To je, nadamo se, dobra podrška za sve porodice, kako sa više dece, tako i za višečlane porodice sa našim starijim sugrađanima - istakla je gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović.

Link: https://web.facebook.com/586060415142588/posts/931650770583549/?_rdc=1&_rdr


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.