LJUDI, ZAISTA NEMA POTREBE ZA OVIM: Mislite i na nekog drugog, nemojte da sebično gomilate namirnice (VIDEO)
Ovo NE RADITE, Foto: Printscreen

BEZ PANIKE

LJUDI, ZAISTA NEMA POTREBE ZA OVIM: Mislite i na nekog drugog, nemojte da sebično gomilate namirnice (VIDEO)

Bespotrebno je kupovati zalihe hrane

Objavljeno: 14:19h

Na društvenim mrežama danima se pojavljuju video snimci na kojima se vide sugrađani koji u pojedinim supermarketima, naročito u Beogradu, kupuju veće količine određenih namirnica, pa su pojedini rafovi ostali potpuno prazni ili poluprazni.

Najviše se kupuje ulje, šećer, brašno i sredstava za higijenu poput vlažnih maramica, a u apotekama i drogerijama i ostala sredstva.

Ipak, nije loše podsetiti da su nadležni saopštili da nema potrebe za panikom, kao i kupovinom zaliha namirnica.

Uprkos svemu tome, neki ljudi kupuju namirnice u ogromnim količinama, i to u velikim trgovinskim prodavnicama, za čim apsolutno nema nikakve potrebe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.n On je istakao da nema potrebe za gomilanjem zalihama hrane.

- Molim ljude da ne kupuju brašno, jer će im propasti. Da ne kupuju konzerve, bespotrebno je. Imamo koliko god hoćete, koliko god želite. Nema potrebe da trošite novac, treba samo da se ponašampo racionalni i da sačuvamo svoju zemlju od izliva lažne ljubavi - poručio je Vučić.

Udruženje prevoznika robe "Međunarodni transport" objavilo je danas da zabrana ulaska u Srbiju stranih državljana koji su boravili na područjima gde je žarište epidemije korona virusa ne odnosi se, na osnovu izmenjene odluke Vlade Srbije, na učesnike u transportu robe i lica koja su dobila saglasnost za ulazak u Srbiju od Ministarstva zdravlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.