HTEO SAM DA SE ZAPALIM S 2 LITRA GORIVA! Ispovest Srđana koji je ostao bez stana i jede SAMO HLEB kako bi preživeo
Srđan Kajfeš, Foto: Krov nad glavom, Privatna arhiva

ljudska priča

HTEO SAM DA SE ZAPALIM S 2 LITRA GORIVA! Ispovest Srđana koji je ostao bez stana i jede SAMO HLEB kako bi preživeo

Porodica Kajfeš je u ovoj kući živela 40 godina

Objavljeno:

Pre nekoliko dana na adresi Žitni trg broj 6, radnici firme "Sigma Quatro" su porodici Kajfeš u pratnji policije, srušili kuću u kojoj su živeli Srđan, Dragan i još dva brata. Od tog trenutka žive na ulici pored kontejnera u centu Novog Sada kod Centra za socijalni rad!

Porodica Kajfeš je u ovoj kući živela 40 godina, a razlog za rušenje njihove kuće jeste taj što je spomenuta građevinska firma kupila plac jer im je namera da sagrade novu stambenu zgradu.

Stanari koji su žive u istom dvorištu gde je bila smeštena porodica Kajfeš su prodali svoje placeve i iselili se. Međutim, ovakva mogućnost nije postojala za porodicu Kajfeš jer oni nisu ubeležili svoj stan u katastar.

Srđan Kajfeš
Srđan Kajfeš foto: Privatna arhiva

Kontaktirali smo porodicu Kajfeš koji su nam kazali da sada žive pored kontejnera i da nemaju uvek šta da jedu već se snalaze kako umeju i znaju.

Od momenta kada su nam srušili kuću, moja braća i ja živimo pored kontejnera kod Centra za socijalni rad ovde u Novom Sadu i hranimo se sa po dva parčeta hleba i salamom. Nemamo posao, ali ne zato što nećemo da ga nađemo, nego nemamo priliku da dobijemo posao. Jako nam je teško, život nam se pretvorio u pakao. Od kada su nam srušili kuću bez krova smo nad glavom. Snalazimo se kako umemo i znamo, počinje priču za Espreso.co.rs, Srđan Kajfeš.

Kako kaže, njihova baka je kuću dobila od firme u kojoj je radila, međutim, nisu je evidentirali u katastar, te je nastao problem nakon njene smrti. Ubrzo nakon tog nemilog događaja, investitor je zakucao na njihova vrata.

Naša baka je radila u jednoj firmi od koje je dobila dom još osamdesetih godina, pa ga je ostavila mojoj majci. U to vreme majka nije prevela kuću na sebe. Uredno je plaćala struju, vodu, komunalije... Čim je majka umrla, isključili su nam struju i odjednom se pojavio investitor koji je zatražio od nas da se iselimo. Kazali su nam da se u roku od tri dana iselimo, čim sam to čuo kupio sam dve litre goriva jer sam hteo da se zapalim", objašnjava Kajfeš.

foto: Printscreen/Facebook/Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad

Dodaje da je na više mesta konkurisao za posao, ali da je na svim adresama na koje je zakucao bio odbijen jer jer kako kaže, osuđivan.

Pokušao sam na više mesta da konkurišem za posao jer hoću da radim kao i moja braća. Nažalost, bio sam osuđen na četiri godine zbog krađa jer nisam imao šta da jedem, nisam znao kako da preživim. Čim sam izašao iz zatvora tražio sam posao, ali niko nije hteo da me primi jer sam bio osuđivan. Zamolio bi ljude da nam pomognu jer moja braća i ja nemamo posao, a sada ni krov nad glavom. Obraćali smo se nadležnima za pomoć, ali ništa od toga," zaklučuje Kajfeš.

Ukoliko na bilo koji način želite da pomognete porodici Kajfeš, možete ih kontaktirati putem ovog broja telefona: 062 187 26 50.

Podsetimo, Združena akcija Кrov nad glavom Novi Sad smatra da je nedopustivo da privatni profit bude prioritet u odnosu na pravo na dom, i zato oštro osuđuje ovaj postupak firme "Sigma Quatro", ali i gradske vlasti koja zarad ličnog interesa ignoriše prava i potrebe građana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.