Pojedini javni izvršitelji obustavili rad sa strankama! RAZLOG ĆE VAS IZNENADITI
Izvršitelji, ilustracija, Foto: Dragan Kadić

definitivno

Pojedini javni izvršitelji obustavili rad sa strankama! RAZLOG ĆE VAS IZNENADITI

Sudovi i tužilaštva, kao i advokatske kancelarije u Srbiji za sada funkcionišu normalno i poručuju da će u slučaju potrebe izdati odgovarajuće preporuke

Objavljeno: 15:25h

Pojedine kancelarije javnih izvršitelja odlučile su da od danas privremeno obustave rad sa strankama iz razloga bezbednosti i zaštite od korona virusa, apelujući na stranke da im se obraćaju pisanim putem.

Sudovi i tužilaštva, kao i advokatske kancelarije u Srbiji za sada funkcionišu normalno i poručuju da će u slučaju potrebe izdati odgovarajuće preporuke.

Javnobeležnička komora Srbije preporučila je beležničkim kancelarijama da na vidnom mestu, na ulaznim vratima kancelarije, istaknu mere kućnog reda koje su u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji.

U informaciji JKS dostavljenoj Tanjugu navodi se da je beležnicima preporuceno da građane upozore da u kancelarije ne ulaze bez prozivanja, da u kancelariju ne ulazi više od dvoje ljudi istovremeno, kao i da drže rastojanje od najmanje jednog metra od ostalih prisutnih u kancelariji.

JKS postupa u skladu sa preporukama i merama koje donosi Vlada RS i nije ovlaćena da donosi dodatne mere povodom aktuelne epidemiološke situacije, ukuzuju iz JKS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.