Srbe neće imati ko da leči! Odlaze nam svi lekari iz zemlje

NEMA PARA, A NEMA NI POSLA

Srbe neće imati ko da leči! Odlaze nam svi lekari iz zemlje

Poslednje 3 godine ubrzano raste broj lekara koji žele da napuste našu zemlju i zaposle se u inostranstvu
Objavljeno:

U potrazi za boljim životom, odlaze najbolji među nama, oni koji nam porađaju žene, leče nas i vakcinišu, spasavaju živote - lekari. - Žao mi je, ali moramo da odložimo operaciju - reči su, koje će prema predviđanjima stručnjaka, pacijenti sve češće slušatu i Srbiji, piše beogradski Blic. Anesteziolozi, pored brojnih stručnjaka, iz dana u dan odlaze u sve većem broju preko granice. Poslednje 3 godine ubrzano raste broj lekara koji žele da napuste našu zemlju i zaposle se u inostranstvu.

- Od početka 2015 godine potvrdu o dobroj reputaciji, koja je neophodna za zaposlenje u inostranstvu, izdali smo za čak 1.000 lekara, dok je 2012. istu ovu potvrdu tražilo samo njih 200. Ako se ovo nastavi, ko će da nas leči? - kaže Vesna Jovanović, direktorka Lekarske komore Srbije za Blic. Jedan od razloga je finansijske prirode, ali dr Jovanović smatra da novac nije glavni cilj odlaska.
- Ljudi prosto ne mogu ovde da se zaposle. Beznadežni osećaj koji ih obuzima nakon višegodišnjeg čekanja na posao natera ih da odu. Uprkos "odlivu lekarskih mozgova " zdravstvo neće stati, mišljenja je doktor Dušan Milisavljević, predsednik Odbora za zdravstvo u Skupštini Srbije. (Espreso.co.rs/Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.