U BEOGRADU JE SKUPLJE ČAK I UMRETI! OVO MOGU DA PRIUŠTE SAMO BOGATI BIZNISMENI: Evo koliko koštaju sahrane u Srbiji
Foto: Promo

smrt na rate

U BEOGRADU JE SKUPLJE ČAK I UMRETI! OVO MOGU DA PRIUŠTE SAMO BOGATI BIZNISMENI: Evo koliko koštaju sahrane u Srbiji

Svakako prednjače ekskluzivno uređeni sarkofazi, čija cena dostiže visinu i od nekoliko hiljada evra, a prema rečima prodavaca u njima se najčešće sahranjuju bogati biznismeni

Objavljeno: 18:28h

Cena sahrane za nepunih deset godina skočila je čak šest puta. Međutim, vidne razlike ipak postoje u količini novca koji treba da izdvojite za ispraćaj na onaj svet i po svemu sudeći, bar kad je to u pitanju, isplati se živeti u unutrašnjosti Srbije. Jer, dok pokojnika u Beogradu ne možete sahraniti bez hiljadu evra, u Čačku vam je potrebno samo dvesta.

- U taj osnovni paket spadaju sanduk, krst, slova na krstu i sveća. Ukoliko se poštuju stari običaji, onda se u sanduk stavljaju i ogledalo, marama i češalj. Cena sanduka se kreće od deset hiljada dinara, a zavisi od materijala od kog je napravljen kao i od njegove masivnosti - rekla je Kristina Nešović, vlasnica pogrebne opreme “Pomen” u Čačku.

Iako je cena sahrane u unutrašnjosti dosta niža nego u prestonici, ipak može dostići i poprilično visoke cifre, a sve u zavisnosti od platežne moći kupca. Često se može čuti od starijih kako “čuvaju pare za sahranu”, jer svoje potomke ne žele da izlažu velikom trošku, a neki od njih otplate ja za života i to na – rate.

- Ovo je izuzetno težak posao i neophodno je pokazati maksimalnu odgovornost, ozbiljnost, profesionalnost, ali i empatiju. Vrlo česti su slučajevi kad pogrebnu opremu dajemo na rate, trudimo se da izađemo u sustret ljudima koji proživljavaju izuzetno teške trenutke. Nekad kad procenimo da je porodica u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji naše usluge ne naplaćujemo - kaže Kristina Nešović.

Za one koji ipak žele da na onaj svet odu što kvalitetnije i luksuznije, takođe je ponuda u čačanskim prodavnicama pogrebne opreme izuzetno raznovrsna. Svakako prednjače ekskluzivno uređeni sarkofazi, čija cena dostiže visinu i od nekoliko hiljada evra, a prema rečima prodavaca u njima se najčešće sahranjuju bogati biznismeni.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.