OPASNOST OD CVETA KOJI SVI ZNAMO! Mačka je uginula, a da ga NIJE NI PIPNULA!
ilustracija, Foto: Twitter printscreen

čuvajte svoje ljubimce!

OPASNOST OD CVETA KOJI SVI ZNAMO! Mačka je uginula, a da ga NIJE NI PIPNULA!

Mislila je da joj je mačka sigurna jer ne može doći do cveća ljiljana, ali ni to nije dovoljno

Objavljeno: 07:54h

Većina vlasnika zna da su određene biljke toksične i štetne za zdravlje njihovih ljubimaca, ali ljudi često pretpostave da ako je cveće izvan njihovog dohvata, oni će biti sigurni.

Jedna žena upozorila je na opasnost sveta ljiljana, nakon što je njena mačka uginula bez dodirivanja cveća.

Brittany Lynne Schurz, 28, na svojim društvenim mrežama počela je upozoravati ljude kako ljiljan nikako ne sme biti u njihovim kućama, ako imaju kućnog ljubimca, pogotovo mačke. Kada je za Dan zaljubljenih od svog supruga, Jamieja, dobila buket ljiljana, mislila je da će njena mačka biti sigurna, dokle god joj je cveće izvan dohvata.

Njena greška koštala je njene šestomesečne mačke života. "Gledali smo kako ljiljani rastu i cvetaju, ali oni su ubili našu mačku, Liffey. Za razliku od drugih toksičnih biljaka, poput oleandra, mačke ne moraju pojesti ovaj cvet kako bi se razbolele. Držanjem dalje od nje nije pomoglo", napisala je Brittany, a prenosi metro.co.uk.

Iako Liffey nikada nije bila u kontaktu s cvećem, maleni deo polen pao je sa stola na pod te ga je ona pokupila na svojim šapama i polizala. Uopšte nije pokazivala simptome, sve do dvanaest sati pre nego što je uginula, a tada je već bilo prekasno. Liffey su počeli otkazivati organi te su joj nastajali čirevi u želucu. Njeni vlasnici su požurili kod veterinara, ali ništa joj nije moglo pomoći. Liffey su zatim uspavali kako bi joj se skratile muke. Brittany sada deli svoju priču u nadi da će osvestiti i druge vlasnike i pomoći spasiti barem jedan život. Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernjihr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.