GRUPE MLADIĆA I DALJE PLAŠE LESKOVČANE: Uzvikuju parole protiv LGBT! POLICIJA APELUJE DA IH GRAĐANI PRIJAVE
Scene sa anti gej šetnje, Foto: Facebook printscreen, Ilustracija

nastavlja se

GRUPE MLADIĆA I DALJE PLAŠE LESKOVČANE: Uzvikuju parole protiv LGBT! POLICIJA APELUJE DA IH GRAĐANI PRIJAVE

Leskovčani su i dalje uznemireni tri dana nakon anti-gej šetnje koja je održana u ponedeljak u centru ovog grada!

Objavljeno:

Grupica od desetak mladića juče je ponovo uznemirila Leskovčane koji žive u Podvorcu i Radničkom naselju kada su kroz deo Vlajkove ulice u kojoj živi pretežno romsko stanovništvo oko podneva skanirali “Ubi, zakolji da peder ne postoji”, tvrde za jugmediu očevici ovog događaja.

U leskovačkoj policiji nemaju prijavu da se tako nešto desilo, ali apeluju na građane da, ako ponovo prisustvuju ovakvim incidentima, iste obavezno prijave nadležnim organima.

Leskovčani su i dalje uznemireni tri dana nakon anti-gej šetnje koja je održana u ponedeljak u centru ovog grada, a na kojoj je učetvovalo oko 300 mladića i devojaka, pretežno srednjoškolaca koji su bili predvođeni pojedinim navijačkim grupama.

Na tom skupu su napadnuti i vređani novinari, a kolegi Draganu Marinkoviću iz naše redakcije i dalje stižu pretnje da će “biti biven”, “zaklan” i “da će mu to biti kraj” zbog hapšenja jednog od učesnika protesta koji ga je šutnuo dok je sa kolegama slikao proteste.

Zaštitnik građana Srbije pokrenuo je postupak protiv Ministarstva prosvete i osam srednjih škola u Leskovcu, zbog skupa ovog skupa kada je grupa mladih, uglavnom srednjoškolaca, protestovala sa namerom da spreči održavanje navodno najavljene Parade ponosa.

Prema informacijama koje imamo, direktori srednjih škola u Leskovcu dali su nalog razrednim starešinama da naprave spiskove učenika koji su u ponedeljak, u vreme održavanja skupa, osustvovali sa nastave i o tome obaveste njihove roditelje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.