SOMBOR DOBIJA NAJSAVREMENIJU BOLNICU: Novi hirurški blok će se prostirati na 8.000 kvadrata! (VIDEO)
ilustracija, Foto: Printscreen Instagram

otkrivamo

SOMBOR DOBIJA NAJSAVREMENIJU BOLNICU: Novi hirurški blok će se prostirati na 8.000 kvadrata! (VIDEO)

Rekonstrukcija Somborske bolnice

Objavljeno:

Projektom izgradnje i adaptacije somborske bolnice, ova ustanova će dobiti 8.000 kvadrata prostora, potpuno nov i moderan izgled, a adaptacijom i rekonstrukcijom postojećih kapaciteta unaprediće se kvalitet zdravstvene zaštite.

Rekonstrukcija Opšte bolnice ,,Dr Radivoj Simonović’’ u Somboru odvijaće se u tri faze. Projekat za prvu fazu je nedavno završen i odobren, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u potpunosti će finansirati radove.

- Prva faza podrazumeva izgradnju novog hirurškog bloka na mestu sadašnjeg grudnog odeljenja. U drugoj fazi pristupiće se rekonstrukciji hirurškog bloka koji treba da preraste u novi interni blok i potpuno nov urgentni prijem. Treća faza podrazumeva rekonstrukciju i adaptaciju ostalih objekata u bolničkom kompleksu - rekao je dr dr Darko Kosanović, zamenik direktora bolnice.

Ovim projektom planirana je izgradnja potpuno novog hirurškog bloka koji će se prostirati na 8.000 kvadrata i biti opremljen najsavremenijom opremom.

- Radovi na izgradnji hirurškog bloka počinju sledeće godine. Dobićemo jednu savremenu funkcionalnu zgradu, opremljenu najsavremenijim operacionim salama, najsavremenijom medicinskom opremom što će znatno uticati na kvalitet zdravstvene zaštite koja se pruža - rekao je Kosanović i dodao da će se pružanje zdravstvene zaštite građanima Sombora i stanovnicima ZBO tokom izgradnje i rekonstrukcije neometano odvijati.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.