SAOBRAĆAJCI IZLAZE NA ULICE, KONTROLE ĆE BITI POVEĆANE: Kazne stižu vozačima koji STALNO RADE OVE STVARI!
Opreznost vozača je bitna, Foto: Dragana Udovičić, Ilustracija

putevi

SAOBRAĆAJCI IZLAZE NA ULICE, KONTROLE ĆE BITI POVEĆANE: Kazne stižu vozačima koji STALNO RADE OVE STVARI!

Mlade vozače upozoravju iz MUP-a da se pridržavaju ograničenja za probne vozačke dozvole.

Objavljeno:

Policija je od ponedeljka pojačala kontrolu saobraćaja u Srbiji. Za pet dana napisano je 25.000 prekršajnih prijava, preneo je RTS. Trećinu svih prekršaja čine prekoračenje brzine, alkohol i nevezivanje sigurnosnog pojasa.

Akcija se nastavlja i tokom vikenda, kada se očekuje povratak dece sa zimskog raspusta. Svi važniji magistralni i regionalni putevi biće pokriveni radarskom kontolom. Prilikom svakog zasutavljanja radiće se alkotest vozača i u toku dana. Proveravaće se oprema u zimskim turističkim centrima, a ko ima letnje gume biće isključivan iz saobraćaja zbog tehnički neispravnog vozila.

"Stvari koje mi sankcionišemo su neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i mogu da kažem, sve više mobilni telefoni", rekao je Nebojša Arsov, načelnik saobraćajne policije Srbije.

U toku vikenda, naročito u većim gradovima, biće kontrola vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Mlade vozače upozoravju iz MUP-a da se pridržavaju ograničenja za probne vozačke dozvole.

Nevezivanje pojasa na zadnjem sedištu i vožnja preko dozvoljenog broja sedišta, posebno će se kažnjavati."Puna su groblja, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da bolje voze kada su pijani nego kada su trezni - to je velika zabluda, rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja. "Osim velikih novčanih kazni imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo", dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.