ŠTA JE 14. FEBRUARA? PA 8. MART, KAKO ŠTA JE?! Srpska bakica lupila za medalju i momentalno postala viral (VIDEO)
Znate li šta je 14. februara?, Foto: Profimedia, Printscreen

SAMO NEKA JE PRAZNIK

ŠTA JE 14. FEBRUARA? PA 8. MART, KAKO ŠTA JE?! Srpska bakica lupila za medalju i momentalno postala viral (VIDEO)

Činjenica je da ljudi koji nemaju pojma o stvarima iz opšte kulture, često budu smatrani ogledalom čitavog društva

Objavljeno:

Nakon euforije oko novogodišnjih praznika, na red dolazi ona oko koje se svake godine diže prašina. Konstantno se vodi polemika oko toga šta je 14. februara - Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun. Jedna baba se pamti po tome što je pre nekoliko godina lupnula nezapamćenu glupost.

Neki biraju da to bude dan poklona, pažnje i emocija. Drugi, pak, smatraju da toga dana pažnju treba posvetiti svetitelju čije ime stoji u crkvenom kalendaru.

Kada je reč o 14. februaru, neretko se može čuti komentar kako samo mi praznujemo tuđeg svetitelja,a zanemarujemo svog. Samim tim se mnogi opredeljuju da ovog dana slave Svetog Trifuna, zaštitnika grožđa i vina, a ne Svetog Valentina.

Kako to uvek biva, ima i onih koji vode neku svoju politiku, a najzanimljiviji su oni nezainteresovani, neinformisani i oni koji lupnu neku glupost pa ostanu živi. Tako je ova baka svakog februara hit na društvenim mrežama zbog svog legendarnog odgovora na pitanje: ,,Znate li šta je 14. februara?'' :

Njoj se već godinama smeju cela Srbija i region. Postavlja se pitanje da li se baba zbunila ili zaista nije znala odgovor. Činjenica je da ovakvi ljudi, koji nemaju pojma o stvarima iz opšte kulture, često budu smatrani ogledalom čitavog društva.

Šta ste vi slavili 14. februara? Dan Zaljubljenih, Svetog Trifuna, Dan žena ili nešto sasvim drugo?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.