EVO ŠTA SE TRENUTNO DEŠAVA SA MALIŠANIMA IZ ALIBUNARA: Oglasio se predsednik opštine!
Foto: espreso

humanost na delu

EVO ŠTA SE TRENUTNO DEŠAVA SA MALIŠANIMA IZ ALIBUNARA: Oglasio se predsednik opštine!

Pronaći će rešenje

Objavljeno:

Dušan Dakić, predsednik Opštine Alibunar kaže da je porodica sa šestoro dece iz Novog Kozjaka godinama pod nadzorom Centra za socijalni rad, da im lokalna samouprava godinama pomaže i da će nastaviti da pomažu decu i u narednom periodu.

- Ove jeseni lokalna samouprava je kupila nov šporet “smederevac”, ogrev, a javno komunalno preduzeće je jesenas očistilo dvorište od otpada i upristojilo koliko-toliko uslove za život. I lokalna samouprava, i Crveni krst, u vise navrata su porodici nosili čistu i toplu odeću i obuću, pakete sa sredstvima za higijenu, pakete sa hranom. Ja sam i danas obišao tu decu i nastaviću i ubuduće da ih obilazim i pomažem koliko god mogu.

On je podsetio da je jedno od šestoro dece smešteno u hraniteljsku porodicu, jer je u pitanju dete s teškoćama u razvoju, a kaže i da je najstariji dečak već bio smešten u hraniteljsku porodicu iz koje je pobegao.

- Lokalna samouprava je preko Centra za socijalni rad godinu dana realizovala uslugu “porodični saradnik”. Za to vreme bio je plaćen jedan mladić da decu redovno obilazi i da im pomaže. U to vreme najstariji dečak se vratio i u školu na neko vreme. Centar za socijalni rad u Alibunaru ponovo će pokrenuti ovu uslugu. U samoj porodici postoje otpori za rešavanje njihovog problema, što je i prilikom današnje posete bilo naglašeno, ali ćemo u saradnji sa svim institucijama nastojati da nađemo najoptimalnije rešenje koje će biti na dobrobit dece - zaključio je predsednik opštine Dakić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.