Slikar Brile mastilom od hobotnice stvara remek-dela! Njegova galerija miriše na more (VIDEO)

ZA NIJANSU DRUGAČIJE PRIČE

Slikar Brile mastilom od hobotnice stvara remek-dela! Njegova galerija miriše na more (VIDEO)

- Prvi crteži mastilom od hobotnice nastali su pored obale. Moru se uvek rado vraćam... Verovatno ću i skončati pored mora kao pravi galeb - kaže Dragan Mijač
Objavljeno:
U očima laika ovo su naizgled sasvim obične slike. Ivana žonglira, glumi, đuska, njiše kukovima i vrti zapaljeni štap! (FOTO) (VIDEO)
Dragana Mijača Brileta na svoj način su specifične.
Slikar koji stvara već 30 godina posmatra, a potom oslikava svet koji ga okružuje. Ono zbog čega se izdvaja od drugih umetnika je to što za slikanje koristi - mastilo od hobotnice! Ovaj čovek od rasturenih satova ukrašava najlepše korice foto-albuma! (VIDEO)
Promo
Davne 1992. godine, kad nije bilo slikarskog materijala u prodavnicama, njegov prijatelj književnik Garo Jovanović, koji je bio i strastveni ribolovac, često je lovio hobotnice i donosio ih. Sever Stanković, jedan sasvim poseban momak iz kraja (FOTO) (VIDEO) - On mi je i predložio da počnem da crtam s tintom od hobotnice
Cela njegova galerija miriše na more.
Promo
Kako kaže, i ceo njegov život vezan je za more. Ono je njegova najveća inspiracija. -
Prvi crteži mastilom od hobotnice nastali su pored obale. Moru se uvek rado vraćam... Verovatno ću i skončati pored mora kao pravi galeb - uz osmeh kaže Mijač. Vratili smo se 100 godina unazad: Zbog čega je ova berbernica omiljeno muško mesto u gradu? (FOTO) (VIDEO) Mnogo je slika koje je Brile naslikao mastilom od hobotnice.
Promo
- Ciklus koji sam slikao povodom 200 godina od rođenja Njegoša nastao je kombinacijom mastila od hobotnice, ulja i olovke. Svi ti radovi iz Njegoševog ciklusa su inspirisani stihovima iz Gorskog vijenca. Skoro ispod svake slike postoji deo koji oslikava ono što je prikazano na slici - priča poznati slikar. Ipak, ovo je za nijansu drugačija priča.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.