ŠARČEVIĆ IMA SAVET ZA SVE DIREKTORE ŠKOLA! Ovo će morati svi da urade jer je PRODUŽEN RASPUST ZBOG GRIPA
Šarčević: Kombinujte načine nadoknade časova, Foto: Beta

da se ništa ne propusti

ŠARČEVIĆ IMA SAVET ZA SVE DIREKTORE ŠKOLA! Ovo će morati svi da urade jer je PRODUŽEN RASPUST ZBOG GRIPA

Nastava se može nadoknađivati i subotom

Objavljeno:

Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je, povodom produženja zimskog raspusta zbog gripa, savetovao direktorima škola da kombinuju načine nadoknade časova, kako se ne bi svaki dan ostajalo duže.

Zimski raspust u beogradskim osnovnim i srednjim školama je produžen za nedelju dana, pa će se učenici vratiti u klupe tek 24. februara.

Zamolio je direktore škola za razumevanje prema učenicima završnih razreda i da unapred naprave plan nadoknade za sledeći period.

Kako prenosu RTS, Raspust je produžen za četiri nastavna dana, te ministar kaže da se polovina može nadoknaditi radnim subotama, a polovina u toku radne nedelje.

Dodaje da se subotom često održavaju takmičenja, ali i da se ne takmiče sva deca.

Za decu koja idu na takmičenja subotom, Šarčević kaže da nastavnici za njih mogu da organizuju posebno nadoknadu, uključujući onlajn i sve druge modele.

"U dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i sa svim analizama koje rade, zaista smo doneli mislim ispravnu odluku da se produži raspust i sledeće nedelje, tako da nastavni dan bude 24. februar", rekao je Šarčević.

Precizirao je da se posle odluke o produženju raspusta na teritoriji AP Vojvodine, današnja odluka odnosi na Centralnu Srbiju i na Kosovo i Metohiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.