MINISTARKA NAJAVILA POREZ OD ČAK 75 ODSTO! Ovo se odnosi SAMO NA JEDNU GRUPU GRAĐANA!
Ministarka pravde ističe da se predložena zakonska rešenja odnose na sve građane, Foto: Beta

najava

MINISTARKA NAJAVILA POREZ OD ČAK 75 ODSTO! Ovo se odnosi SAMO NA JEDNU GRUPU GRAĐANA!

Ministarka pravde ističe da se predložena zakonska rešenja odnose na sve građane

Objavljeno: 07:52h

Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, koji će se narednih dana naći pred poslanicima Skupštine Srbije, predviđa porez od čak 75 odsto ako se utvrdi da neki građanin nije prijavio da je u roku od tri godine uzastopno uvećao imovinu za najmanje 150.000 evra.

Kako danas pišu "Večernje novosti", izuzetno je važno i to da nema ograničenja u primeni zakona, tako da će nadležni moći da utvrđuju da li se neko obogatio u bilo kom trenutku u prošlosti.

U izjavi za "Novosti", ministarka pravde Nela Kuburović ištiče da se predložena zakonska rešenja odnose na sve građane, čime se isključuje svaka eventualna selektivnost u njegovoj primeni, kao što tvrde neki predstavnici opozicije koji smatraju da će zakon poslužiti za obračun s političkim neistomišljenicima.

Biće ispitivana celokupna imovina pojedinca, naročito nekretnine, udeli u pravnom licu, motorna vozila, plovni objekti i vazduhoplovi, štedni ulozi i gotov novac, a prediđene su kazne od 55.000 do dva miliona dinara za one koji u roku koji odredi Poreska uprava ne dostave tražene podatke.

Sudija Danica Maksimović, predsednica Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, ocenila je da će primena ovogo zakona biti dobar instrument u borbi protiv korupcije i sloupotreba, kao i da će "značajno doprineti punjenju budžeta".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.