OVO JE PONOS SRBIJE! PRELEPA SRPSKA SELA NA UDARU TURISTA: Ni surova zima ih nije sprečila da dođu! (FOTO)
Rudno pod snegom, Foto: Rina.rs

turizam cveta

OVO JE PONOS SRBIJE! PRELEPA SRPSKA SELA NA UDARU TURISTA: Ni surova zima ih nije sprečila da dođu! (FOTO)

Neke od njih snežna vejavica je zatekla na Rudnu, dok je njih tridestak stiglo čim su saznali da su prilazni putevi prohodni

Objavljeno:

Uprokos jakom snegu i vetru koji su proteklih dana zahvatili rudnjansku visoravan i ceo podgolijski kraj, u domaćinstvima koja se na Rudnu bave seoskim turizmom boravi sedamdesetak gostiju, pretežno iz Beograda i Novog Sada.

Neke od njih snežna vejavica je zatekla na Rudnu, dok je njih tridestak stiglo čim su saznali da su prilazni putevi prohodni.

Rudno pod snegom
Rudno pod snegomfoto: Rina.rs

- Kod mene je smešteno više od dvadest mojih tradicionalnih gostiju. Puno je dece, koja ovde redovno provode zimski raspust. Svi su oduševljeni klimom, smeštajem u brvnarama, stazama za skijanje, sankanje i šetnju, domaćom hranom. Snežna vejavica nije pokvarila njihovo raspoloženje, jer oni dobro znaju da pored svih blagodeti zima na Rudnu može da bude i surova, srećom nikada ne traje dugo - kaže Milijana Šekler, koja je sa suprugom Bogoljubom prva u kraju u svom domaćinstvu ugostila turiste i naše zemlje ali i država sa svih kontinenata.

Po dvadesetak gostiju imaju i porodice Sretović i Milošević, njihovi apartmani su popunjeni sve dok traje zimski raspust, mada je interesovanje i za kasniji dolazak veliko.

- Naši gosti već dobro znaju da Rudno ima najviše sunčanih dana u godini u celoj Srbiji i da se ovde nekada tokom dana smene sva četiri godišnja doba, te im nikada nije dosadno. Domaća hrana i netaknuta priroda onu su što ih iznova oduševljava - rekla je domaćica Dragana Milošević.

Posle velike snežne vejavice i olujnog vetra, koji su trajali punih 30 sati, život na Rudnu i istoimenoj visoravni, udaljenih osamdesetak kilometara od Kraljeva ,u velikoj meri je normalizovan.

Rudno pod snegom
Rudno pod snegom foto: Rina.rs

Ekipe preduzeća za puteve iz Kraljeva i Novog Pazara očistile su prilazne puteve od Studenice i Gradca, tako da od jutros na obe linije normalno funkcioniše autobuski saobraćaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.