HEROJ DEJAN NOSI GELER SA KOŠARA PORED SRCA, A SADA NJEGA, ŽENU I ČETVORO DECE IZBACUJU IZ STANA: Srbijo, pomozi!
Porodica Perić, FOTO, Foto: Printscreen

GDE JE HUMANOST ?

HEROJ DEJAN NOSI GELER SA KOŠARA PORED SRCA, A SADA NJEGA, ŽENU I ČETVORO DECE IZBACUJU IZ STANA: Srbijo, pomozi!

Porodica Perić, koja živi od skromnih primanja, strahuje od izbacivanja na ulicu

Objavljeno:

Porodica Perić iz Subotice, Ivana i Dejan i njihovo četvoro dece, žive od veoma skromnih primanja koje Dejan prima po osnovu nezaposlenosti i invalidnine, dok je supruga nezaposlena.

U domaćinstvu Perića je četvoro dece: Željana (6), Anđelija (5), Ivan (3) i Božana (1). Dejan je kao 19-godišnji vojnik, pripadnik motorizovane 125 brigade, bio učesnik bitke na Košarama i od posledica ranjavanja ostao je 30 odsto invalid, jer i danas nosi geler pored srca, u levom plućnom krilu.

Pre šest godina su podigli keš kredit od jedne banke kako bi renovirali kuću koja je bila neuslovna i pripremili sve za rođenje deteta.

Tada je Ivana bila zaposlena i mogli su redovno da servisiraju ratu kredita. Nakon toga, okolnosti su se promenile: Ivana je ostala bez posla i sa preostalim primanjima im je bilo vrlo teško da plaćaju ratu od 9.000 dinara. Tada su sa plaćanjem stali na nekoliko meseci, nakon čega je banka, a da nije pozvala porodicu Perić na bilo kakve pregovore, za naplatu duga i zateznih kamata angažovala izvršitelje iz Novog Sada.

Ivana tvrdi kako je predstavnica kancelarije izvršitelja od početka imala agresivan stav prema porodici, upućivala pretnje da će da ih isele, ne mareći čak ni za decu u kući.

Od tog momenta porodici se rata sa 9 hiljada povećala na 20.000 , što za njih predstavlja izuzetno veliki pritisak na kućni budžet. Perić dodaje da je od 600.000 plaćeno 318.000, ali da ni u banci više ne žele da joj kažu koliko tačno iznosi rata. Od momenta povećanja rate, Ivana svakog meseca vaga da li da plati struju ili ratu za kredit, što im dodatno povećava dugove.

Pomenuti izvršitelji hoće da im plene kuću a porodica je upala u velike dugove samo da bi se prehranila.

foto: Printscreen

Od pomoći koje je porodica primila, najveća je od grada Subotice koji su im stavili novi krov , izolaciju od Masterplast firme i centralno grejanje od Fondacije Junak iz Novog Sada,što je inicirao predstavnik Dragan Grmuša.

Dejana je grad odbio za invalidnost, ali on ne prestaje da se bori. Uskoro opet ide na Vojnu komisiju, a zatim i na operaciju u Kamenicu, što će Ivani dodatno otežati rad kada su u pitanju kućni poslovi.

U skladu sa Vašim mogućnostima , pozivamo Vas da pomognete novčanim uplatama.

Donacije možete uplaćivati na žiro račun u Poštanskoj štedionici broj:

200-26151430-11

Za uplate iz inostranstva na broj:

200-118828542-66 IBAN: RS35200000011882854266 Za primaoca: Dejan Perić, Subotica

Bonus video:

( Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.