U BOLNICAMA SU ZABRANJENE POSETE ZBOG VIRUSA I GRIPA! Vanredno stanje je u VRTIĆIMA, SPROVODE SE PREVENTIVNE MERE
Zbog virusa i gripa u bolnicima zabranjene posete, Foto: Filip Plavčić

VRTIĆI u srbiji poluPRAZNI

U BOLNICAMA SU ZABRANJENE POSETE ZBOG VIRUSA I GRIPA! Vanredno stanje je u VRTIĆIMA, SPROVODE SE PREVENTIVNE MERE

Predškolske ustanove preduzele posebne mere

Objavljeno:

U cilju suzbijanja virusnih infekcija, koju su uobičajene za ovo doba godine, mnogi privatni i državni vrtići sprovode preventivne mere zaštite, kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum.

Posete su skoro svim bolnicama i kliničkim centrima su zabranjene do daljneg, školske učionice poluprazne, a kako prenosi Blic, značajna odsustva se beleže i po prestoničkim vrtićima, kako državnim tako i privatnim.

Za razliku od školaraca koji će još sutra biti u klupama, a zatim im sleduje skoro tronedeljni odmor, mališani po obdaništima će i dalje biti na okupu, a najviše bolesnih, prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, upravo je među grupacijom do pet i od pet do 19 godina.

Vrtići, naravno, osim u vanrednim situacijama ne mogu da obustave rad, ali se zato sprovode posebne meru kako bi se na najmanju moguću meru svela mogućnost širenja zaraze.

- Zbog sezone gripa i virusnih infekcija uobičajenih za ovo doba godine u vrtićima se po proceduri sprovode ustaljene mere prevencije širenja virusa. To su često provetravanje, podizanje mera opšte i lične higijene, češća promena posteljnog rublja, dezinfekcija prostorija i igračaka, pojačan epidemiološki nadzor... To su sve uobičajene mere prevencije kako bismo pokušali da minimizujemo širenje virusa - rekli su za "Blic" iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Pojedini lekari prethodnih dana savetovali su roditelje, da ukoliko u vrtiću gde idu njihova deca ima veći broj zaraženih, a imaju uslove da ih čuvaju bake i deke, ostave preventivno mališane kod kuće.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.