NJIH RODITELJI NISU ŽELELI! TUŽNE SUDBINE TEK ROĐENIH BEBA: Decu ostavljaju pored puta, ispred crve, u taksiju...
Često se dešava da majke ostavljaju svoje tek rođene bebe, a takvi slučajevi najviše potresaju Srbiju, Foto: Kurir/T.S, Zorana Jevtić, Printscreen/RTS, Ilustracija

pretužno!!!

NJIH RODITELJI NISU ŽELELI! TUŽNE SUDBINE TEK ROĐENIH BEBA: Decu ostavljaju pored puta, ispred crve, u taksiju...

Promrzlo muško novorođenče, staro svega tri sata, sa pupčanom vrpcom, pronađeno je pored puta, kod kontejnera, u selu Bukovska kod Kučeva...

Objavljeno:

Često se dešava da majke ostavljaju svoje tek rođene bebe, a takvi slučajevi najviše potresaju Srbiju. Roditelji, a najčešće majke, svoje bebe ostavljaju u porodilištu, pored puta ili ispred crkve u nameri da će ih neko pronaći. Objašnjenje za ovakva nedela ne postoji, međutim, roditelji najčešće navode da je razlog zbog čega su ostavili dete porodični ili materijalni problemi.

Promrzlo muško novorođenče, staro svega tri sata, sa pupčanom vrpcom, pronađeno je pored puta, kod kontejnera, u selu Bukovska kod Kučeva. On se nalazio u platenoj korpi, umotan u plavo ćebe... Tek rođenog dečaka pronašla je porodica Žurkić, u blizini čije kuće je beba ostavljena. Ovi ljudi spasili su mališana sigurne smrti i smrzavanja.

Istu sudbinu imao je i dečak iz Žarkova, kojeg je majka, po rođenju, umotala u plastičnu kesu i bacila u kontejner. Bebu je pronašao komšija koji je čuo čudne zvuke, a mislio je da je neko mače. Majka je tada ispričala da se sama porodila oko 6 sati ujutr i da je mislila da je beba mrtva.

Ovde je Gordana bacila svog tek rođenog sina
Ovde je Gordana bacila svog tek rođenog sina foto: Zorana Jevtić

Mirjana G. je danas optužena za znatno lakše krivično delo od teškog ubistva u pokušaju, pošto je veštačenje ustanovilo da je patila od postporođajne depresije.

U martu prošle godine žena je u taksiju u Vrnjačkoj Banji ostavila bebu koja je imala svega nekoliko dana. Ona je taksisti rekla da ne sme da kaže mužu da se porodila i da ne zna šta da radi sa detetom. Taksista je, plašeći se da bi dete mogla da ostavi u nekom parku, prihvatio da dete ostane u vozilu. Ona je izašla iz automobila i rekla da će vratiti, ali nije, a taksista je dete odvezao u Dom zdravlja u Vrnjačkoj Banji.

Beba koju je majka ostavila u taksiju u Vrnjačkoj Banji
Beba koju je majka ostavila u taksiju u Vrnjačkoj Banji foto: RTS

Jovan Gavrilović ostavljen je 9. oktobra 2018. godine ispred crkve Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini. Mališana zamotanog u ćebe pronašla je meštanka. Posle pet meseci provedenih u bolnici, Jovan je dobio svoje nove roditelje i porodični dom.

Beba Marija koja ostavljena je u vranjskom Porodilištu nakon rođenja. Devojčica je rođena 4. avgusta sa 2.940 kilograma i dužinom od 49 centimetara. Po rođenju je dobila ocenu devet. Majka je nakon porođaja rekla da će bebu ostaviti u porodilištu i da je neće povesti kući.

foto: Kurir/T.S.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.