AKO STE SE IKAD PITALI za šta služi ZAŠTITNIK GRAĐANA - EVO, PROČITAJTE!
Zgrada Zaštitnika građana, Foto: Printscreen/Google Maps

rešeno

AKO STE SE IKAD PITALI za šta služi ZAŠTITNIK GRAĐANA - EVO, PROČITAJTE!

Nakon intervencije, u roku od tri dana pritužilji je uručeno Rešenje za tuđu negu i pomoć na kućnu adresu

Objavljeno: 14:09h

Intervencijom Zaštitnika građana, Beograđanki je, posle samo tri dana, uručeno Rešenje za tuđu negu i pomoć na koje je čekala godinu dana, saopšteno je danas iz te institucije.

U saopštenju se navodi da se Zaštitniku građana obratila jedna Beograđanka, kojoj zbog greške zaposlenih u pošti, Rešenje za tuđu negu i pomoć nije dostavljeno godinu dana.

Ona je u pritužbi objasnila da je od Fonda PIO zatražila objašnjenje zašto joj rešenje nije dostavljeno godinu dana, a u odgovoru joj je rečeno da posle neuspele dostave preko pošte, potrebno da lično preuzme dokument u Fondu PIO.

S obzirom da je obolela od multiple skleroze i da joj je veoma otežano kretanje, obavestili su je da ako nije u mogućnosti da dođe, može da ovlasti drugo lice preko notara za preuzimanje rešenja.

Pošto su pritužilji mesečni prihodi veoma niski i nije u mogućnosti da plati notara za ovlašćenje drugog lica, obratila se Zaštitniku građana za rešavanje nastalog problema, kaže se u saopštenjue.

Zaposleni u Stručnoj službi su odmah kontaktirali Fond PIO, i nakon intervencije, u roku od tri dana pritužilji je uručeno Rešenje za tuđu negu i pomoć na kućnu adresu, te na osnovu tog rešenja sada je u mogućnosti da ostvari sve pogodnosti predviđeno zakonom, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.