OBJAVLJENI VAŽNI PODACI O VOJSCI SRBIJE: Na ovo svi gledaju sa velikim poštovanjem!
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

Najsnažniji u regionu!

OBJAVLJENI VAŽNI PODACI O VOJSCI SRBIJE: Na ovo svi gledaju sa velikim poštovanjem!

Srpsko ratno vazduhoplovstvo je u 2019. bilo uspešno i danas je jedno od najsnažnijih u regionu, zahvaljujući opremanju avionima MiG-29 i novim helikopterima, nabavljenim posle 25 godina

Objavljeno:

Srpsko ratno vazduhoplovstvo je u 2019. bilo uspešno i danas je jedno od najsnažnijih u regionu, zahvaljujući opremanju avionima MiG-29 i novim helikopterima, nabavljenim posle 25 godina, ocena je nakon analize stanja koja je danas obavljena u zgradiu komande vazduhoplovstva u Zemunu. Analizi stanja prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a rukovodio je komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

U 2019. godini nabavljena su četiri borbena helikoptera Mi-35M, tri borbeno-transportna helikoptera Mi-17V5, pet višenamenskih helikoptera H-145M, a u okviru vojno-tehničke pomoći Belorusije preuzeto je vlasništvo nad četiri aviona MiG-29. Takođe, u prethodnoj godini izvršen je prijem 14 aviona tipa lasta-V54, modernizovano je 10 aviona tipa orao, a s modernizacijom će se nastaviti i u 2020. godini, naveden o je u saopštenju MO.

Jedan od značajnijih prošlogodišnjih zadataka čija je realizacija doprinela unapređenju operativnih sposobnosti je i obuka pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO za rad na novim sredstvima, realizovana u zemljama odakle su sredstva nabavljena.

Analiza stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti pokazala je da je Ratno vazduhoplovstvo i PVO u 2019. godini uspešno realizovalo sve zadatke, započelo značajan proces modernizacije i postiglo vidljiva unapređenja.

Današnjem referisanju prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, komandanti brigada, bataljona i ustanova Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.