IGUMAN JOVAN JE SAHRANJEN! Na njegovom pomenu bilo je 30 duhovnika, MONASI I MONAHINJE, neki nisu MOGLI NI DA STOJE
Danas je u porti manastira Vujan sahranjen iguman ove svetinje Jovan (Milan Nikitović), Foto: Rina.rs

neka mu je večna slava

IGUMAN JOVAN JE SAHRANJEN! Na njegovom pomenu bilo je 30 duhovnika, MONASI I MONAHINJE, neki nisu MOGLI NI DA STOJE

Bogosluženje je držao vladika žički Justin (Stefanović) uz sasluženje brojnih sveštenika iz ovog kraja, oko 30 duhovnika, monaha i još toliko posvećenica iz srpskih svetinja i drugih manastira Srbije

Objavljeno:

Juče je u porti manastira Vujan sahranjen iguman ove svetinje Jovan (Milan Nikitović) koji je na Badnje veče nastradao u saobraćajnoj nesreći u Preljini. Bogosluženje je držao vladika žički Justin (Stefanović) uz sasluženje brojnih sveštenika iz ovog kraja, oko 30 duhovnika, monaha i još toliko posvećenica iz srpskih svetinja i drugih manastira Srbije.

foto: Rina.rs

Jovanovo večno boravište jeste porta vekovnog manastira Vujan pod ovom planinom, iza zvonika, koga je počivši arhimandrit obnovio. Ispraćaju je prisustvovalo oko 1000 vernika i prijatelja ovog hrama, među kojima su čelnici gradske uprave Čačka i „Atomske banje” iz Gornje Trepče.

foto: Rina.rs

Arhimandrit Jovan u ovoj bogomolji je stolovao skoro četiri decenije i uzdigao je jedan od najlepših manastira zapadnomoravske Srbije.

Inače, u ovom hramu se iskušavao, u godinama Drugog svetetskog rata, bogoslov Gojko Stojčević, koji je ubrzo zatim zamonašen u kaluđera Pavla a od 1990. do 2010. bio patrijarh Srpske pravoslavne crkve, jedan od nezaboravnih.

1 / 2 Foto: Rina.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.