DEKA MILOJKO SPAVA NA MINUSU I JEDVA ZARADI 500 DINARA: Zbog njega cela Srbija ustaje na noge! (FOTO)
Deka prodaje badnjak, Foto: Printscreen/facebook/Maja Sarac

Tuga!

DEKA MILOJKO SPAVA NA MINUSU I JEDVA ZARADI 500 DINARA: Zbog njega cela Srbija ustaje na noge! (FOTO)

Upravo je takva priča deka Mije iz okoline Aranđelovca, prodavca badnjaka , koji već nekoliko dana provodi i dan i noć na Zelenom vencu, bez pravog smeštaja i uslova za privremeni boravak

Objavljeno:

Pored činjenice da služe za okupljanje porodice, božićni i novogodišnji praznici služe pojedinim ljudima da zarade i koji dinar za svoju porodicu. Taj "dinar" često ume da bude jako težak, odnosno, kako se kaže sa devet kora. Upravo je takva priča deka Mije iz okoline Aranđelovca, prodavca badnjaka , koji već nekoliko dana provodi i dan i noć na Zelenom vencu, bez pravog smeštaja i uslova za privremeni boravak.

Priču o njemu je na Fejsbuku podelila Maja Šarac, a u ime anonimnog prijatelja čiji je status doslovno rasplakao, te i inspirisao veliki broj ljudi da ode na ovu poznatu beogradsku pijacu, te i potraži i kupi od deka Mije badnjak. Naime, kako stoji u tekstu, on se na ovaj korak, iako u poznim godinama, odlučio iz muke. A iako je stajao čitav dan na hladnoći, zaradio je samo 500 dinara.

Ono što je dodatno emocijama začinilo ovu priču jeste gorka istina o njegovom boravku, odnosno, smeštaju u Beogradu. Naime, deka Mija je prethodnih nekoliko noći proveo pod otvorenim nebom, a anonimni muškarac, Majin prijatelj, pokušao je da mu se makar malo nađe u muci, te mu je pored ovog svojevrsnog apela da se kod njega kupuju badnjaci, obezbedio i da se ogreje, nahranio ga i doneo mu čaj.

- Molim Beograđane da odu po badnjak na Zeleni venac, prenosim tekst prijatelja:

U ove svete dane rođenja Isusa Hrista, moje srce je tužno. Sinoć oko 20 sati ispred šaltera gde radim vidim starijeg čoveka koji stoji na mrazu. Pitam ga da li mogu da mu pomognem, on kaže da je tu samo stao da se malo ugreje. Pozvao sam ga u kancelariju on je seo pored TA peći, koju je prigrlio ne bi li odledio promrzle prste. Pitam ga šta radi, a on kaže da je došao iz okoline Aranđelovca da prodaje badnjake, ruke ispucale od rada i pogled u prazninu, pitam da li je nešto zaradio, zaradio je 500 din, na mrazu dok je celog dana stajao na početnoj stanici 52. Tu stoji i ovog jutra, zove se Mija i noć je proveo pod vedrim nebom, kupio sam mu doručak i skuvao čaj, i ovog dana i naredne noći provešće pod vedrim nebom ledenih beogradskih ulica prodajući svoje badnjake, da bi svojoj porodici mogao da priušti osnovne potrebe za život, verujući da je Bog tu za sve i da njegovu ljubav svako može imati, kao što prekrasno jezero daje vodu svim svojim stvorenjima. Želim vam tihu sreću i izobilje svega dobroga i ako prolazite pored Zelenog Vvenca na početnoj stanici 52. potrazite Miju i kupite badnjak - stajalo napisano u objavi.

Ako već niste kupili badnjak, prošetajte do Zelenog venca. Nama je to 100- 200 dinara, a deka Miletu, sigurno jedna novčanica bliže do neke cifre koja je dovoljna da mu ogreje srce.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Bkic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.