SUBOTICA VELIKO GRADILIŠTE: Pokrajina za godine investirala dve milijarde dinara
Foto: N.H.

infrastrukturni projekti

SUBOTICA VELIKO GRADILIŠTE: Pokrajina za godine investirala dve milijarde dinara

Prilikom susreta sa gradonačlnikom Subotice Bogdanom Labanom, Milićević je razgovarao o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici

Objavljeno: 11:34h

Subotica – Pokrajina je investirala u Subotici, tokom poslednje tri ipo godine, dve milijadre dinara u realizaciju važnih infrastrukturnih projekata u oblasti zdravstva, obrazovanja, sporta, u vodovodnu, kanalizacionu i putnu mrežu, rekao je danas u subotričkoj Gradskoj kući Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Prilikom susreta sa gradonačlnikom Subotice Bogdanom Labanom, Milićević je razgovarao o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici.

„Ta poslovna zona jedna je od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom investitora njeni kapaciteti su popunjeni. Pokrajinska vlada planira nove modele i instrumente podsticaja u oblasti turizma, pošto Subotica ima značajan turistički potencijal”, rekao je Milićević, sa kojim su u delagciji bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Obišli su nekoliko lokacija, gde su realizovane veće investicije. U školi "Žarko Zrenjanin" sanirani su zidovi u fiskulturnoj sali, a radove u iznosu od 1,8 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Takođe, Pokrajina je zajedno sa Gradom finansirala izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije u dužini od 400 metara, u Mačvanskoj ulici, a ti radovi koštaju oko 17,5 miliona dinara.

foto: N.H.

Pokrajinska vlada je u finansiranje projekata u Gerontološkom centru do sada uložila oko 65 miliona dinara, rečeno je danas u toj Ustanovi, dok je za povećanje kvaliteta usluga u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ izdvojila 32,3 miliona dinara. Milićević je sa delegacijom obišao investicione objekte velnes centar na Paliću i Subotičko pozorište.

"Subotica je postala veliko gradilište, a angažmanom rukovodstva uspela je da privuče značajna sredstva iz Republike i Pokrajine", naglasio je Milićević i i dodao da je Subotica grad sa vizijom i strategijom razvoja.

foto: N.H.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da je u protekle tri i po godine iz Republike i Pokrajine, investirano oko 5 milijardi dinara u Suboticu i da se nastavlja sa ulaganjima.

„Pri kraju je priprema projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici, čija je vrednost oko 35 miliona evra, a početkom naredne godine počeće rekonstrukcija Gradskog stadiona, u vrednosti od 20 miliona evra, rekao je Laban.

BONUS VIDEO:

Helikopterom nadgledaju selo

(Espreso.co.rs/Kurir.rs/N.H. foto N.H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.