ČAČANSKI PROFESOR ISTORIJE KOJI JE PRETIO SMRĆU DOLIJAO: Stigla je kazna!
Slobodan Bugarski, profesor istorije, Foto: Printscreen

reagovanje

ČAČANSKI PROFESOR ISTORIJE KOJI JE PRETIO SMRĆU DOLIJAO: Stigla je kazna!

Sindikat obrazovanja Čačka izbacilo je profesora Bugarskog iz članstva

Objavljeno:

Profesor Osnovne škole "Filip FIlipović" iz Čačka, Slobodan Bugarski nedavno je putem videa uputio pretnje smrću opoziciji i svima onima koji su protiv predsednika Srbije Aleksandar Vučić.

Ovaj njegov postupak nije naišao na blagonaklonost njegovih kolega profesora, zaposlenih u istoj školi u kojoj i on radi. Oni su se ogradili od njegovih izjava zbog "javnih pretnji kojim je osramotio svoju struku".

Takođe, Sindikat obrazovanja Čačka izbacilo je profesora Bugarskog iz članstva.

Oni u saopštenju navode kako se "zaposleni u OŠ „Filip Filipović“ u Čačku ograđuju od izjave Slobodana Bugarskog, nastavnika istorije u njihovoj školi, koja je objavljena u medijima i na društvenim mrežama".

- Smatramo da njegova izjava nije primerena prosvetnom radniku, te da najveću štetu nanosi ugledu škole u kojoj radimo. Kolektiv OŠ „Filip Filipović“ u Čačku najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, pa i verbalno nasilje i govor mržnje. Naše đake učimo da se prema svakom čoveku odnose sa dužnim poštovanjem, i da poštuju različitost mišljenja i uverenja. Takođe ih učimo da različiti stavovi, mišljenja i uverenja nikada ne smeju biti razlog za nasilje i pretnje nasiljem. Stoga najoštrije osuđujemo kako ovaj, tako i svaki drugi vid pozivanja na nasilje, i molimo učenike, roditelje i sve ostale naše sugrađane da ovaj neprijatni pojedinačni slučaj ne dovode u vezu sa celom našom školom. U pitanju je profesor istorije u Osnovnoj školi "Filip Filipović" u Čačku, Slobodan Bugarski - navode u saopštenju iz ove škole.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.