MAMA, MI SMO TIM KOJI MOŽE SVE! Pavle (5) je mali PARTIZANOVAC koji ima zloćudni TUMOR! MOLI SAMO ZA 1 STVAR!
Mali Pavle (5), Foto: Privatna arhiva

tuga

MAMA, MI SMO TIM KOJI MOŽE SVE! Pavle (5) je mali PARTIZANOVAC koji ima zloćudni TUMOR! MOLI SAMO ZA 1 STVAR!

Majka pokušava da mu predstavi "lečenje" na zabavan način, pa je tako vađenje krvi predstavljeno kao "bubamarica", kraće zračenje je "mali avion", duže zračenje, "veliki avion", a igla je "crvić"...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Pavle Moro (5) iz Sremske Mitrovice od pre pola godine bije bitku za život, a stanje mu se kako vreme odmiče, samo pogoršava.

Naime, Pavle je drugo od troje dece u porodici Moro. Rođen je zdrav i niko nije mogao ni da pretpostavi kakva će ih muka sačekati.

foto: Privatna arhiva

Njemu je otkriven zloćudni tumor na mozgu, i od tada je počela i borba njegovih roditelja, Marijana i Aleksandre. On je nedavno bio i u Turskoj, nakon što se operisao u Beogradu.

foto: Privatna arhiva

Ipak, porodica nije ni slutila da će naići na nove probleme koji će im još više zakomplikovati situaciju.

foto: Privatna arhiva

- Već je bilo loše, a sada imamo novi problem. Pavlu su dok je ležao na intenzivoj nezi dijagnostikovali aplastičnu anemiju za koju je potrebna transplantacija kostne srži, objašnjava Aleksandra za Espreso.co.rs.

Prema njenim rečima, Pavle ne prima već mesecima nikakvu terapiju, već mora da prima krv dok mu se trombociti ne srede, i to jednom nedeljno.

foto: Privatna arhiva

On mora da ide na hemioterapuju kada mu se sredi krvna slika, ali sve to košta mnogo. Najveća želja mi je da vidim sina ponovo zdravog, priča majka.

Kako nam je objasnila, Pavle je svestan da je bolesno dete, a analize i terapije, Aleksandra pokušava da mu predstavi na zabavan način, pa je tako vađenje krvi predstavljeno kao "bubamarica", kraće zračenje je "mali avion", duže zračenje, "veliki avion", a igla je "crvić".

foto: Privatna arhiva

Pavle zna da ima muku, pa kada se igra sa bratom i sestrom često ume da kaže, "pazite mi samo na glavu". Svestan je da ima problem, ali pošto je mali, ne shvata njegovu ozbiljnost, dodaje majka.

Kako nam je napomenula, Pavle je veliki obožavatelj Partizana, a to je "pokupio" iz kuće. Ova porodica obožava Partizan i prati sve utakmice, i fudbalske i košarkaške zbog malog Pavla.

On ima samo jednu želju, a to je da Partizan osvoji "duplu krunu."

Na Aleksandrino pitanje: "Šta smo mi?" dečak odgovara: "Tim koji može sve i koji se sve dogovara".

foto: Privatna arhiva

Aleksandra nam je napomenula da se kao porodica svi zajedno trude da normalno žive.

foto: Privatna arhiva

- Mi slušamo muziku, smejemo se, igramo se, ponašamo se normalno. Ne želimo da Pavle zna koliko je njegova situacija ozbiljna jer želimo da se sve više i duže smeje, napominja majka.

foto: Privatna arhiva

Oni koji žele da pomognu lečenje malog Pavla Mora, doprinos mogu da daju slanjem SMS poruke na broj 3030, u koju se upisuje 667 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human". Broj dinarskog računa je 160-547452-27, a deviznog EUR: 00-540-0002920.6, IBAN:RS35160005400002920670, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.