STIGLA PONUDA IZ MMF ZA SRBIJU: Ovo DOBRO PROČITAJTE, veoma važne stvari su u pitanju!
Radnici/Ilustracija, Foto: Profimedia

više radnika

STIGLA PONUDA IZ MMF ZA SRBIJU: Ovo DOBRO PROČITAJTE, veoma važne stvari su u pitanju!

U izveštaju se konstatuje da je dosadašnji sistem bio dobar, ali i da je istovremeno ispoljio manjkavosti koje je potrebno promeniti

Objavljeno: 08:46h

Srpske vlasti prihvatile su sugestiju Međunarodnog monetarnog fonda da posle prestanka važenja Zakona o maksimalnom broju zaposlenih definišu novi sistem kontrole zapošljavanja, koji će obezbediti srednjoročno planiranje za sve institucije javnog sektora.

Pozivajući se na izveštaj MMF u koji je imao uvid, to praktično znači da MMF smatra da još nije vreme da se ukinu svi mehanizmi nadzora nad prijemom u javne službe i da bi ubuduće određivanje maksimalnog broja zaposlenih trebalo da se radi za pet, a ne kao do sada za godinu dana.

U izveštaju se konstatuje da je dosadašnji sistem bio dobar, ali i da je istovremeno ispoljio manjkavosti koje je potrebno promeniti.

"Sistem dosadašnjeg zapošljavanja se oslanjao na rad na određeno vreme i ugovorne pozicije, što je uslovljavalo nesigurnost, ali i manjak osoblja za pojedine oblasti", piše u izveštaju MMF.

Beogradskom listu je u Vladi Srbije rečeno da su srpske vlasti prihvatile ove, ali i druge sugestije MMF, i da su predstavnike te međunarodne organizacije obavestile da se radi na novom sistemu kontrole.

"MMF je uočio da je manjkavost kod dosadašnjeg sistema određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnim službama bila vezana pre svega za prijem ljudi na određeno vreme, što je za posledicu imalo nesigurnost i napuštanje javne službe".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.