U SRBIJI NIKO VIŠE NE PIŠE PISMA I ČESTITKE DEDA MRAZU: Umesto toga, sad mu šalju OVE STVARI
Deda Mraz, Foto: Damir Dervišagić

NOVO

U SRBIJI NIKO VIŠE NE PIŠE PISMA I ČESTITKE DEDA MRAZU: Umesto toga, sad mu šalju OVE STVARI

Deda Mraz lik koji je obeležio naše detinjstvo a vezuje se konkretno za period zimskih praznika

Objavljeno:

Deda Mraz lik koji je obeležio naše detinjstvo, a vezuje se konkretno za period zimskih praznika. Kada onako užurbano pišemo pisma, smišljamo želje i poklone. Podrhtavamo od njegovog suda da li smo zaista bili dobri tokom cele godine.

Svako dete je barem u neki period svog života verovalo u deda Mraza.

A ko je zapravo Deda Mraz rešili smo da saznamo...

foto: Damir Dervišagić

Deda Mraz, takođe Božić Bata, je izmišljeni lik koji donosi deci poklone na Badnje veče, Božić, na dan Svetog Nikole ili za Novu godinu. Verzije i ime ovog lika variraju među različitim kulturama, religijama i narodima.

Poreklo ovog lika je iz starih religija germanskih i slovenskih naroda. Pokrštavanjem ovih naroda, njihova verovanja su kombinovana sa likom hrišćanskog episkopa Nikole.

Uobičajena predstava Deda Mraza na Zapadu je da je on stariji bradati čovek obučen u crveni kaput koji leti sa saonicama koje vuku irvasi sa torbom punom poklona za dobru decu. Njegov dom se nalazi na Severnom polu ili u Laponiji. Ruska varijanta Deda Mraza nema irvase i saonice, a kao njegov pratilac i pomoćnik uzima se lik Snjeguročke.

foto: Nemanja Pančić

Svi roditelji su makar jednom prošli kroz tu slatku "muku" gde su želeli da njihova deca što duže veruju u ovog čarobnog dekicu. Kupovina poklona, smišljanje pisama koje treba napisati u ime Deda Mraza i mnoštvo odgovora na pitanja kako i zašto.

Sada postoji rešenje gde ćete uz samo par klikova moći da pošaljete pismo na svoju kućnu adresu ili adresu vaših prijatelja i to direktno od Deda Mraza.

Ali to nije sve, postoji mogućnost i kreiranja video klipa koji ide uz pismo gde vam se Deda Mraz direktno obraća.

Verovatno se pitate koliko košta ova privilegija i mi smo se zaista iznenadili da izrada pisma koje je personalizovano košta 390 dinara a video poruka 790 dinara.

Ukoliko vas zanima kako to zaista izgleda možete pogledati OVDE.

Šta vi mislite o ovom vidu pisanja omiljenom liku svih mališana?

Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.