ČUDO OD KOZE NA GOJNOJ GORI: Kažu da je ovo PRVI OVAKAV SLUČAJ ZABELEŽEN NA SVETU! (FOTO)
Koza Lana, Foto: RINA

čUDO!

ČUDO OD KOZE NA GOJNOJ GORI: Kažu da je ovo PRVI OVAKAV SLUČAJ ZABELEŽEN NA SVETU! (FOTO)

Koze iz stada Milivoja Trnavca iz Gojne Gore izgleda da su najnaprednije u Srbiji

Objavljeno:

Gornji Milanovac – Koze iz stada Milivoja Trnavca iz Gojne Gore izgleda da su najnaprednije u Srbiji. Lana je kozica koja se ojarila u februaru ove godine, a već u aprilu sa nepuna dva meseca se parila i ostala – sjarena!

foto: RINA

- Lana je na svet donela jarca Musu u septembru sa nepunih sedam meseci, što se nikad ranije nije desilo u mom stadu, a uzgojem koza se bavim godinama unazad. Sve koze se jare sa 11 ili 12 meseci i zato je Lana stvarno čudo. Ona je sisala i jarila se u isto vreme - priča Milivoje Trnavac za RINU.

Ovaj Gojnogorac obratio se veterinarima, međutim niko od njih mu nije poverovao i kažu da je u pitanju fenomen sa kojim se nikad pre nisu susreli.

- Nema nikakve greške, jer ja vodim tačnu evidenciju o jarenju svih koza. Ne znam zbog čega se to dešava, da li je možda zbog hrane. Davao sam im kukuruz, koncentrat i seno od žutog zvezdana - priča Milivoje.

Da njegove koze definitivno ne prate ustaljeni kalendar životinjskog sveta pokazuje i Lanin potomak, jarčić Musa, koji je takođe sa nepuna tri meseca imao prvo ljubavno iskustvo sa vršnjakinjom, kozicom Milunkom.

foto: RINA

- Evo videćemo sad da li je i ona ostala u drugom stanju, ali ni Lana nije časila časa pa od nje ponovo čekamo nove jariće. Izgleda da im je poprilično intersantno da se taru - kroz osmeh je rekao Trnavac.

Bonus video:

(RINA.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.