NA NEUROLOŠKOJ KLINICI ZA DECU NEMA NEUROLOGA? Evo šta na to kaže direktorka!
Bolnica / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

zabrinjavajuće

NA NEUROLOŠKOJ KLINICI ZA DECU NEMA NEUROLOGA? Evo šta na to kaže direktorka!

Na pitanje da li su dečji neurolozi u deficitu na Klinici, oni odgovaraju odrično

Objavljeno:

U moru informacija koje stižu sa Tvitera ovih dana se izdvojila jedna koja je mnoge zabrinula: Klinika za dečju neurolgiju nema više nijednog lekara koji bi mogao da pročita EEG. Kažu, poslednji lekar od četiri dao otkaz. U pomenutom tvitu navodi se i : "Uprava Klinike moli roditelje za strpljenje i kraj januara kad će verovatno biti primljen neko ako se javi?!"

Tragom ovog tvita obratili su se nadležnima u ovoj ustanovi i dobili sledeći odgovor:

- U Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu zaposlena su četiri doktora, specijalisti, koji interpretiraju EEG nalaze. Do septembra ove godine, u Klinici je bilo zaposleno pet doktora, od kojih je jedan otišao iz ustanove. To su jedini tačni podaci - navodi za "Blic" v.d. direktora Klinike prof. dr Jasna Jančić, koja dodaje da bi ovakva informacija mogla da izazove posledice većih razmera.

Ona navodi da su odgovorni da roditelje njihovih malih pacijenata blagovremeno obaveste o mogućnostima lečenja njihove dece, te da se ovako netačnim informacijama izazivaju zabrinutost, strah i panika.

Na pitanje da li su dečji neurolozi u deficitu na Klinici, oni odgovaraju odrično.

- Na sreću, imamo sasvim dovoljan broj doktora specijalista dečje neurologije, u skladu sa normativima koji su propisani za ovu ustanovu. Ovi specijalisti dugi niz godina kvalitetno i stručno obavljaju svoj posao - kaže direktorka Jančić, i dodaje da je došlo do značajne promene u organizaciji od oktobra, kada je ona imenovana na tu funkciju.

Promene su upravo vezane za očitavanje EEG nalaza.

- Prema novouvedenoj organizaciji, očitavanje EEG nalaza će se obavljati istog dana kada je snimanje obavljeno, kako za pacijente van Beograda, tako i za beogradske osiguranike. Time će se omogućiti pacijentima da bez čekanja i ponovnih dolazaka, u kontinuitetu, kod svog doktora, obavljaju preglede sa novim rezultatima dijagnostike i da im se, u skladu sa tim nalazom, odmah propiše ili promeni terapija - zaključuje u odgovoru doktorka Jančić.

Kontaktirali smo i sa Sindikatom zdravstvenih radnika Srbije u vezi s atime da li su upućeni da su svi lekari u Kabinetu za EEG dali otkaz, a predsednik sindikata doktor Zoran Savić za "Blic" je rekao da nema informacije da se to dogodilo.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.