MIĆA JOVANOVIĆ POKRENUO RASKID UGOVORA SA ĐORĐEVIĆEM: U Megatrendu se sve vraća na staro!
Dejan Đorđević i Mića Jovanović, Foto: Printscreen/Youtube/Dragana Udovičić

epilog događaja

MIĆA JOVANOVIĆ POKRENUO RASKID UGOVORA SA ĐORĐEVIĆEM: U Megatrendu se sve vraća na staro!

Jovanović ističe da je status Megatrenda isti kao što je i ranije bio, te da oko 12.000 studenata neće osetiti nikakvu promenu

Objavljeno: 11:08h

Pokrenuli smo postupak da raskinemo kupoprodajni ugovor sa Dejanom Đorđevićem. Nadam se da će ugovor biti raskinut najkasnije do Nove godine, a svakako bi prestao da važi 6. januara, kada je trebalo da bude isplaćena prva rata, to jest, polovina od 56,1 milion evra, pošto je sada jasno da Đorđević taj novac nema. Ovo je za "Novosti" izjavio Mića Jovanović, dosadašnji i budući vlasnik Univerziteta Megatrend, koji je u ponedeljak boravio u Francuskoj, a danas se vraća u zemlju.

- Sve će biti po starom - kaže Jovanović i najavljuje da će odmah krenutu punom parom da radi, kako bi Univerzitet bio bolji nego pre.

Komentarišući sve što se dogodilo sa Dejanom Đorđevićem, za koga se ispostavilo da je prevarant, a koji je na kraju i uhapšen jer je lažno prijavio da su mu razbojnici upali u stan, pretukli ga i opljačkali, Jovanović kaže:

- Mom iznenađenju nema kraja. Đorđević je sakrio i da ima nekoliko ozbiljnih krivičnih prijava, doneo je potvrdu da nije osuđivan, verovatno je i to falsifikovao...

Jovanović ističe da je status Megatrenda isti kao što je i ranije bio, te da oko 12.000 studenata neće osetiti nikakvu promenu.

Inače, kako "Novosti" saznaju, Komisija za akreditaciju će narednih dana obaviti vanrednu kontrolu Pravnog fakulteta Megatrend univerziteta, jer je Prosvetna inspekcija nedavno utvrdila da ovaj fakultet nema odgovarajući broj profesora. Dat im je rok do koga mora da se popuni nastavni kadar.

Kako je ranije za "Novosti" objasnio Mića Jovanović, ovaj fakultet je napustilo 20 profesora, zbog čega je reagovala inspekcija.

Jovanović je naveo da je već primljeno 18 novih profesora, a da je za dvojicu, koliko još treba da se zasposli, raspisan konkurs, te da će taj problem biti rešen u roku koji je dala inspekcija.

Ukoliko vanrednom proverom kvaliteta bude utvrđeno da Pravni fakultet ne ispunjava uslove na osnovu kojih je dobio akreditaciju, zakon propisuje oduzimanje akreditacije. Kako nezvanično saznajemo, zbog poslednjih dešavanja, i ostali fakulteti Megatrenda biće predmet vanredne kontrole kvaliteta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.