OVU ZGRADU U SRCU SRBIJE POSETILO JE 75.000 LJUDI: U njoj se nalazi DINOSAURUS! Ne, nije preterivanje, ISTINA JE!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama i Tata

BRAVO!

OVU ZGRADU U SRCU SRBIJE POSETILO JE 75.000 LJUDI: U njoj se nalazi DINOSAURUS! Ne, nije preterivanje, ISTINA JE!

Direktorka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu Jasminka Luković - Jagličić, izjavila je, da je ove godine, ovu naučnu ustanovu, jedinstvenu u regionu, posetilo 75.000 ljudi

Objavljeno: 15:25h

Direktorka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu Jasminka Luković - Jagličić, izjavila je, da je ove godine, ovu naučnu ustanovu, jedinstvenu u regionu, posetilo 75.000 ljudi sa plaćenim ulaznicama i još mnogo drugih koji su bili gosti Skupštine opštine, institucija opštine i, kako je rekla, "naši gosti".

"Ova godina bile je za pamćenje", rakla je Luković Jagličić Tanjugu i objasnila da je godina počela u martu otvaranjem izložbe "Životinje Afrike", koja je "unela dinamiku i povećanje broja poseta".

Povećanju poseta, doprino je i jedan inventivni pristup u radu, gde smo vikendom i praznicima, organizovali kvizove, bioskopske predstave za decu, ali i institucionalno povezivanje za različitim institucijama, univerzitetima, gde smo organizovali razne izložbe, što je dinamiku poseta povecahvalo iz meseca u mesec, istakla je Luković - Jagličić.

Luković - Jagličić je istakla da je Prirodnjački centar učestovao u svim značajnim manifestacijama: "Noć muzeja", "Noć istraživača", Festival nauke a "ugostili smo i izlozbe "Centra za promociju nauke", "Inteligenciju biljaka", bili smo na Festivalu nauke a i sami smo priredili jednu izložbu fotografija u čast obeležavanja "Svetskog dana predela".

Prirodnjački muzej je, inače, prepoznatljiv po svojoj postavci skeleta dinosaurusa.

Ovu godinu završili smo spektaklom "150 godina periodnog sistema hemijskih elemenata", koji je održan juče u Prirodnjačkom centru sa profesorima i istraživačima Prirodno - matematičkog fakulteta u Kragujevcu, "koji su upriličili doživljaj za pamćenje", dodala je ona.

Bilo je čast i privilegija prisustovati predavanju profesora emeritusa Ivana Gutmana, ocenila je Luković Jagličić.

Ona je dodala da će Prirodnjački centar obradovati decu koja ga posećuju, novogodišnjim programom, od 15. decembra do kraja godine.

U Prirodnjačkom centru imaćemo poseban novogodišnji program u okviru koga je i predstava "Nova godina u Africi", posvećena izložbi "Životinje Afrike" kojom smo otvorili sezonu, a radićemo do 6. januara kada zvanično zatvaramo Centar za posetioce, da bi išli u nove rekonstrukcije, nove postavke da bi 1. marta 2020. godine, svečano otvorili novu sezonu sa novim iznenađenjima, istakla je Luković - Jagličić.

Zamoljena da otkrije o čemu se radi u predstavi "Nova godina u Afici" Luković - Jagličić je istakla da je reč o predstavi, "slatkoj i simpatičnoj" za decu, gde jedna mala antilopa želi da postane irvas i da se pridruži Deda Mrazu i dobre životinje je podržavaju u tome i ubeđuju je da ne odsutaje od svojih snova, ako nešto jako želi to će joj se ostavriti, ali imaju tu i neke zločeste životinje, koje joj se podsmevaju i obeshrabruju je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.