NIKO IZ SRBIJE DOSAD NIJE OVO URADIO U DUBAIJU: Svaka im čast!
Dubai, Foto: Profimedia

za manje od 24 sata

NIKO IZ SRBIJE DOSAD NIJE OVO URADIO U DUBAIJU: Svaka im čast!

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju, kaže da je Srbija sve više prepoznata kao centar inovativnih tehnologija koje mogu da budu konkurentne na globalnom nivou

Objavljeno:

Kompanija "Braineering IT Solutions", specijalizovana za usluge u oblasti informacionih tehnologija, pokrenula je svoj regionalni centar u slobodnoj zoni "Dubai South", posle nepunih mesec dana od potpisivanja sporazuma o saradnji između Privredne komore Srbije i Saveta slobodnih zona Dubaija.

"Kompletna procedura registracije završena je za manje od 24 časa, uz izuzetnu podršku osoblja slobodne zone 'Dubai South'. Sada se nalazimo u fazi otvaranja računa, pokretanja operacija i integracije u sistem 'Dubai South'", izjavio je Goran Simić, generalni menadžer za Bliski Istok kompanije "Braineering IT Solutions".

Očekuje da će njegova kompanija, kao prva kompanija sa prostora Zapadnog Balkana koja je iskoristila pogodnosti sporazuma o saradnji, biti dobar primer i vodilja drugima da izaberu Ujedinjene Arapske Emirate kao regionalni centar za svoje operacije ka Bliskom istoku, Aziji i Africi.

Pored kompanije "Braineering IT Solutions", još nekoliko preduzeća iz Srbije razgovora sa slobodnim zonama Dubaija i Abu Dabija o otvaranju svojih regionalnih centara, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju, kaže da je Srbija sve više prepoznata kao centar inovativnih tehnologija koje mogu da budu konkurentne na globalnom nivou.

"O tome svedoči činjenica da su u poslednje četiri nedelje, od potpisivanja sporazuma između Privredne komore Srbije i slobodnih zona Dubaija i Abu Dabija, kompanije iz oblasti tretmana voda, solarne energije, avio tehnologija, informacionih tehnologija, poljoprivrede, organizacije događaja, stupile u pregovore", izjavio je Selaković.

Dodao je da očekuje da će još kompanija uskoro slediti dobar primer "Braineeringa" i iskoristiti pogodnosti koje pružaju potpisani sporazumi o saradnji.

Sporazumima između PKS i slobodnih zona Dubaija i Abu Dabija predviđeno je niz pogodnosti za kompanije sa prostora Zapadnog Balkana koje žele da otvore svoje regionalne centre u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pogodnosti obuhvataju ubrzane procedure za otvaranje kompanija, pomoć i podršku za pribavljanje dozvola, carinske i inspekcijske dokumentacije, kao i mogućnosti analize tržišta, podrške u finansiranju projekata i pronalaženju adekvatnih partnera za njihovu realizaciju.

Osim toga, novoformirane kompanije mogu koristiti pogodnosti specijalizovanih start-up i inkubator centara kako bi u što kraćem roku razvile i unapredile svoje poslovanje, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.