GONDOLA NA ZLATIBORU SVE BLIŽE ZAVRŠETKU: Radovi na međustanici kod Ribničkog jezera u skladu sa dinamikom
Čajetina, ilustracija, Foto: Youtube/Printscreen

VELIKA INVESTICIJA

GONDOLA NA ZLATIBORU SVE BLIŽE ZAVRŠETKU: Radovi na međustanici kod Ribničkog jezera u skladu sa dinamikom

- Radovi idu dobro, zadovoljna sam, sigurno da ćemo se potruditi da do kraja ove godine kompletno svi radovi budu završeni - kaže Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor

Objavljeno:

Vešti graditelji punim intenzitetom rade na izgradnji Gold Gondole na Zlatiboru, u opštini Čajetina.

I pored toga što ih je ometao jak vetar, radovi na međustanici gondole kod Ribničkog jezera tekli su u skladu sa dinamikom koja je predviđena.

U skladu sa dinamikom odvijaju se radovi na tunelskom delu, gde će se nalaziti mašinske instalacije, motori i trafo-stanica, kao i potporni zidovi za garažu, delovi stubova i objekat kućice.

Na terenu su i predstavnici izvođača radova iz kompanije "Amiga", zbog izvođenja radova na montaži mašinske opreme.

Nakon podizanja užegnjače, prelazi se na razvlačenje noseće sajle od međustanice kod Ribničkog jezera do završne stanice na vrhu Tornika.

- Ono što očekujemo u naredne dve nedelje je da ti radovi i krenu, dolazi još neko od Francuza, a njihova tehnička asistencija u vezi sa montažom sajle je već na terenu. Tu je čovek koji radi povezivanje tih sajli, takozvano "splajsovanje", on će u naredne dve nedelje biti ovde i ti radovi sa sajlom od ove međustanice do vrha Tornika će se završiti. - rekla je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.

Uporedo se odvijaju i elektro-radovi na povezivanju trafo-stanice u objekat međustanice koji nadziru i kontrolišu tehnički asistenti iz Francuske.

- Radovi idu dobro, zadovoljna sam, sigurno da ćemo se potruditi da do kraja ove godine kompletno svi radovi budu završeni. Tako smo i sa izvođačima dogovorili. Naravno da sam početak prevoza putnika neće biti moguć još uvek, najviše zbog tehničke dokumentacije, ali svakako ćemo i to završiti u najkraćem mogućem roku. Najvažnije je da građevinski radovi budu privedeni kraju kompletno, a puštanje u rad i čitav taj postupak probnog rada koji zajedno s Francuzima sprovodimo, s našim nadzornim organima i ostalim relevantnim institucijama koje je potrebno da izdaju upotrebnu dozvolu i su tu dokumentaciju, sigurno da će se uraditi u najkraćem mogućem roku, jer paralelno sa svim radovima na terenu mi pripremamo dokumentaciju - rekla je Bojana Božanić.

Inače, uskoro se prelazi na sledeći deo radova, koji se vrše na nešto povoljnijem terenu, od međustanice na Ribničkom jezeru do početne stanice na Zlatiboru.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane opštine Čajetina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.