INCIDENT U RIPNJU: Iskliznulo 5 VAGONA na železničkoj stanici, SAOPŠTENO KOJI TERET JE PREVOŽEN!
Voz ilustracija, Foto: Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

SAOPŠTENJE

INCIDENT U RIPNJU: Iskliznulo 5 VAGONA na železničkoj stanici, SAOPŠTENO KOJI TERET JE PREVOŽEN!

U saopštenju, koje je objavljeno sinoć, navodi se da je teretni voz sa 23 vagona prevozio lim iz Radinca za Šabac za potrebe smederevske HBIS GROUP

Objavljeno: 07:33h

"Infrastrukture železnice Srbije" su saopštile da je u četvrtak u 19:20 u železničkoj stanici Ripanj iz sastava teretnog voza iskliznulo pet vagona.

Iz tog preduzeća ističu da nije bilo povređenih, kao i da zbog iskliznuća nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu.

U saopštenju, koje je objavljeno sinoć, navodi se da je teretni voz sa 23 vagona prevozio lim iz Radinca za Šabac za potrebe smederevske HBIS GROUP.

"Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" su na mestu iskliznuća i otklanje posledica ovog vanrednog događaja počeće u najkraćem roku. Uspostavljanje železničkog saobraćaja na ovoj relaciji očekuje se sutra u večernjim satima", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je "Srbija Voz" večeras organizovao autobuski prevoz između Beograd Centra i Mladenovca za putnike koji zbog iskliznuća nisu realizovali putovanje, kao i da će sutra organizovati autobuski prevoz između Beograd Centra i Mladenovca za putnike jutarnjih i večernjih brzih vozova, koji saobraćaju na relaciji Beograd Centar - Niš - Beograd Centar.

"Ostali regionalni i putnički vozovi na ovoj pruzi do ponovnog uspostavljanja železničkog saobraćaja polaziće iz Mladenovca i putovanje završavati u svojoj stanici. BG Voz između Beograd Centra i Mladenovca ponovo će početi da saobraća, kako se očekuje, sutra u večernjim satima.

Teretni železnički saobraćaj odvijaće se prevoznim putem preko Lapova, Kraljeva i Požege", navode Infrastrukture železnice Srbije.

U saopštenju se ističe da će železnička komisija utvrditi uzroke iskliznuća.

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je ranije da su ekipe "Železnica Srbije" na terenu i intenzivno rade na otklanjanju problema.

"Radimo na tome da se železnički saobraćaj na ovoj deonici hitno uspostavi, kao i jutarnje linije "Bg voza" koje su značajne za funkcionisanje kompletnog javnog prevoza u gradu. U stalnoj smo vezi sa "Železnicama Srbije" i činimo sve napore da pomognemo u prevazilaženju problema. Ukoliko se problem ne otkloni tokom noći jutarnji polasci "Bg voza" na ovoj deonici neće biti ostvareni", rekao je on.

On je naveo da će o svim promenama u saobraćaju sugrađane obavestiti na vreme.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.