DOK SAM DRŽAO POMEN, NA ŠTAPU MI SE UKAZALA SVETLOST! Onda se stvorio KRUG koji nikada neću zaboraviti!
Tomislav Gajić, sveštenik u penziji, Foto: Aleksandar Stojanović

sveštenik u penziji

DOK SAM DRŽAO POMEN, NA ŠTAPU MI SE UKAZALA SVETLOST! Onda se stvorio KRUG koji nikada neću zaboraviti!

Tomislav kaže da je prisustvovao čudu dok je držao službu!

Objavljeno: 18:08h
Jelena Jovanović

Na današnji dan pre deset godina upokojio se omiljeni srpski patrijarh Pavle.

Na dan godišnjice u manstiru Rakovica zatekli smo vernike na grobu patrijarha. Nakon liturgije, vernici su se poslužili hlebom i kolačima u čast pokojnog patrijarha.

1 / 23 Foto: Aleksandar Stojanović

Među njima je bio i Tomislav Gajić, sveštenik u penziji koji nam je otkrio kakvom čudu je prisustvovao dok je vršio službu.

Kada sam držao pomen za 40 dana na Lešću, imao sam sa sobom štap. U jednom trenutku je posebna vrsta svetlosti "pala" na njega, i tada mi se na plastificiranoj torbi stvorio pečat. Znao sam da je to sveti pečat, i da prisustvujem čudu, ispričao nam je Tomislav.

foto: Aleksandar Stojanović

Kaže da je od patrijarha Pavla čuo da nije bitno da li je čovek sveštenik i kog je čina, već je jedino važno da li živi prema Božijim zapovestima i kao čovek.

Kada sam to čuo, shvatio sam šta je život. Razumeo sam ga u potpunosti i više mi nije bilo bitno da li sam u penziji ili ne, priča Gajić.

On redovno dolazi na pomen patrijarhu Pavlu što će nastaviti da radi i narednih godina.

Podsećamo, vernici su zajedno sa sveštenicima danas pevali, a mnogi su se patrijarhu i zahvalili na tome, kako su nam rekli, što ih on uvek čuva i bdi nad njima. Ipak, poražavajuća činjenica je da je pomenu prisustvovao mali broj ljudi. Šta više, najmanji do sada.

Kako nam je jedna od prisutnih vernica rekla, mali broj ljudi koji je došao da oda počast patrijarhu je razočarao mnoge, ali kako je istakla, biće onih koji će ovde dolaziti dok su živi.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.