VIDELA SAM SVETOG ILIJU, SVI NEKRŠTENI ĆE ISPAŠTATI! Ova žena je pokušala da prekine pomen patrijarhu Pavlu (VIDEO)
Manastri Rakovica, Foto: Aleksandar Stojanović

napravila haos

VIDELA SAM SVETOG ILIJU, SVI NEKRŠTENI ĆE ISPAŠTATI! Ova žena je pokušala da prekine pomen patrijarhu Pavlu (VIDEO)

Svi su gledali u nju!

Objavljeno:
Jelena Jovanović

U Hramu Uspenja presvete Bogorodice u manastiru Rakovica, danas je održan pomen povodom deset godina smrti patrijarha Pavla.

Četrdeset četvrti patrijarh na tronu svetog Save preminuo je na današnji dan 2009. godine.

foto: Aleksandar Stojanović

Dužnost poglavara Srpske pravoslavne crkve preuzeo je decembra 1990. godine. Od 17 arhijereja na izbornoj listi, episkop raško-prizrenski je bio jedini koji istinski nije želeo da bude patrijarh.

Ja se pokoravam vašem izboru i nadam se da će Gospod pomoći Crkvi svojoj da u meni ne bude onaj koji će je uniziti, rekao je na hirotoniji u Sabornoj crkvi arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački, njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle.

foto: Aleksandar Stojanović

Upravo iz ovih razloga, vernici su se okupli kako bi se pomolili na njegovom grobu, i time mu odali počast. Za vreme liturgije, dok su sveštenici pevali sa vernicima, jedna žena je rešila da ispriča šta joj stoji na duši.

Ona je usred njihovog pevanja, a i posle "držala govor" o pravdi, patrijarhu, Hilandaru, ali i o još mnogim kako je rekla nesvetovnim stvarima.

Ona nije želela da priča o sebi, nije htela ni da kaže svoje ime jer kako je rekla, ne treba trošti energiju na materijalne, opipljive stvari. Postavljala je pitanja o krštenju i spasenju, a mnogi svedoče da se žena pojavljuje na sličnim dešavanjima.

- Hristov apostol veliki ravan velikom apostolu blagodari presvetoj Trojici, hramovi su nam uništeni kosovski, kao i jerusalimski, a za pravednike niko ne mari. Videla sam Svetog Iliju, a i samog Gospoda, i majku Božiju, govorila je ova žena.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsećamo, na obeležavanje deset godina od smrti patrijarha, nije bio prisutan veliki broj vernika. Mnogi su nam rekli kako su razočarani tom činjenicom, ali tvrde kako će oni dolaziti u manastir dok su živi i dok ih zdravlje služi.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.