SRBIJOM ĆE DA SE JURI 150 NA SAT, a evo KOLIKO ĆEMO VREMENA UŠTEDETI posle uvođenja ovog ograničenja!
Najavljeno povećanje ograničenja brzine, Foto: Printscreen/Google Maps, Ilustracija/Espreso.co.rs

računica

SRBIJOM ĆE DA SE JURI 150 NA SAT, a evo KOLIKO ĆEMO VREMENA UŠTEDETI posle uvođenja ovog ograničenja!

Ako je povećanje ograničenja na 130 km/h sa 120 značajno ubrzalo stvari, zamislite samo kako će izgledati kad limit bude 150...

Objavljeno: 15:07h

Najavljeno povećanje ograničenja brzine na srpskim autoputevima obradovaće sve koji žele da se što brže odvezu iz tačke A u tačku B.

Ako je povećanje ograničenja na 130 km/h sa 120 značajno ubrzalo stvari, zamislite samo kako će izgledati kad limit bude 150.

Espreso je za vas izračunao tačno koliko će vam sa novim ograničenjem biti potrebno da dođete iz Beograda do čestih destinacija u Srbiji.

foto: Printscreen/Google Maps, Ilustracija/Espreso.co.rs

Dosad se iz Beograda do granice sa Makedonijom putovalo oko 3 sata, a sada će to vreme biti smanjeno na dva i po sata. Do Niša je bilo potrebno oko sat i 45 minuta, a sa ograničenjem od 150 kilometara na čas nešto više od sat i po.

Do granice sa Hrvatskom iz BG je dosad bilo potrebno oko 55 minuta, a uskoro će biti potrebno oko 47 minuta.

Uštedu od oko 8 minuta imaće i svi koji su se uputili kolima za Novi Sad, iz Beograda, ili obrnuto: umesto 44 minuta, koliko je dosad bilo potrebno, sada će se na licu mesta naći za 36 minuta.

Podsećamo, vozačima u Srbiji će se uskoro tolerisati brzina do 150 kilometara na sat na svim autoputevima u zemlji, rekao je za "Blic" potvrdio direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Kako je Drobnjak potvrdio za "Blic", on se dogovorio sa policijom da do primene ovog pravila dođe uskoro.

- Ostalo je samo da dogovore finiširamo, pa da se na svim autoputevima ograničenje brzine poveća na 150 kilometara na čas, te da se tako granica usaglasi sa evropskim standardima - objasnio je Drobnjak.

Povod za razmatranje ove odluke je otvaranje i poslednje deonice na Istočnom kraku Koridora 10.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.