U Meku sam naučila kako da organizujem privatni život
Milena Mujić, Foto: Promo

iskustvo

U Meku sam naučila kako da organizujem privatni život

Milena Mujić je mlada Novosađanka, ima 23 godine i studira Pravni fakultet

Objavljeno: 10:55h

Milena Mujić je mlada Novosađanka, ima 23 godine i studira Pravni fakultet. U McDonald’s je došla pre skoro godinu dana i to tako što je videla reklamu za zapošljavanje na Instagramu, a posebno ističe da je bila oduševljena jer se prijavila u samo tri koraka.

Evo šta Milena kaže o svom dosadašnjem iskustvu i radu u najvećem svetskom lancu restorana brze usluge.

foto: Promo

„Shvatila sam da su mi potrebne dodatne finasije, ali i bolja organizacija u privatnom životu, i da ne mogu samo da studiram i imam povremene angažmane u smislu fotografisanja svadbi, rođendana... pa sam počela da tragam za poslom koji ću moći da radim, a da uz posao uskladim i studije. Čitala sam tekstove mladih ljudi, studenata koji rade u Meku i koji kažu da im najviše odgovara fleksibilno radno vreme i nekako baš tih dana mi se na Instagramu pojavio oglas za posao u Meku. Poslala sam prijavu, otišla na razgovor i dobila posao. Oglas je bio za poziciju GEL (Guest Expirience Leader), što je podrazumeva rad sa gostima i pomoć pri naručivanju. Prošla sam seriju neophodnih treninga za ovu poziciju, što je između ostalog podrazumevalo komunikaciju sa ljudima, poznavanje protokola u restoranu, rad u timu i organizaciju. Radeći kao GEL, upoznajem mnogo ljudi, sa različitim karakterima, imam priliku da koristim španski i engleski jezik, što mi mnogo znači. Unapredila sam neke od svojih osobina kao što su smirenost, strpljenje, jačanje karaktera i dobila sam dosta na samopouzdanju. Radim part time što mi je izuzetno važno kako bih nesmetano nastavila da studiram. Pokušavala sam i ranije da radim, ali nisam imala razumevanje šefova kada su ispitni rokovi, tako da se nisam zadržavala. U Meku je potpuno drugačije, ovde se tačno znaju pravila i procedure, šefovi imaju potpuno razumevanje za zaposlene i za usklađivanje radnog vremena, kolege su predusretljive i spremne da pomognu kad god je potrebno. Dodatno, kako sam navela, meni su finasije bile važne, a u Meku se plata dobija na vreme, prekovremeni rad je plaćen, postoje i bonusi i sve je to jako važno kada pokušavate da se osamostalite. Pored rada u Meku, studiranja, bavljanja fotografijom, stižem i da redovno treniram fitnes. Najveći benefit mi je organizacija sopstvenog vremena, a to sam naučila u Meku.“

Milena dodaje da bi svim mladim ljudima preporučila da svoju karijeru počnu u Meku i budu spremni da mnogo uče i rade u dinamičnom okruženju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.