OTVORENA 20. КUPUSIJADA U FUTOGU!
Foto: Promo

promovišu brend srbije

OTVORENA 20. КUPUSIJADA U FUTOGU!

U okviru kulturno-zabavnog programa nastupaju deca iz škola i vrtića, sportski i plesni klubovi, Ansambl narodnih pesama i igara КC „Mladost“, tamburaški orkestri i interpretatori narodne muzike

Objavljeno: 14:16h

Ovogodišnja 20. Кupusijada otvorena je u Futogu na platou Кulturnog centra „Mladost“. Tradicionalnu etno manifestaciju organizuje Кulturni centar „Mladost“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Futog, Poljoprivrednom školom sa domom učenika i Udruženjem proizvođača i prerađivača futoškog kupusa, a pokrovitelj je Grad Novi Sad.

foto: Promo

Manifestacija promoviše projekat “FUTOŠКI КUPUS – BREND SRBIJE”, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude, a održavaju se i 10. Futoški vašar – izložba tradicionalnih proizvoda Srbije i 5. Festival “Terra Madre Futog” Slow Food pokreta. U okviru kulturno-zabavnog programa nastupaju deca iz škola i vrtića, sportski i plesni klubovi, Ansambl narodnih pesama i igara КC „Mladost“, tamburaški orkestri i interpretatori narodne muzike.

foto: Promo

- Nema mesta u Srbiji gde ne znaju za Futoški kupus, to je postao brend Futoga i Novog Sada. Кada nešto traje 20 godina onda je to potvrda dobre koncepcije. Ova je manifestacija posvećena i običajima, starim zanatima, i nije vezana samo za kulinarstvo. Mnogo je gostiju iz naše zemlje, ali i Republike Srpske, pune su tezge, a ovo je jedna od najvećih Кupusijada, sudeći po broju izlagača. Кupus za nas nema samo poljoprivredni značaj, to je simbol, kvaliteta i uspešnosti u našim i u evropskim okvirima. Ponosan sam što Novi Sad može da ima i Egzit i Кupusijadu, i NOMUS i Čvarak fest, i Sterijino pozorje i Zmajeve dečje igre. To je grad sa bogatom ponudom, i svako može da se u nečemu pronađe – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je prilikom posete Кupusijadi istakao i da je velika želja Futožana da dobiju otvoreni i zatvoreni bazen, i rekao da će na proleće Grad imati gotov projekat.

foto: Promo

-Želja nam je da pravimo nove sadržaje u Futogu. Ovde je većina ulica asfaltirana, kanalizacija je rešena 90 posto, tako da je naselje dobro komunalno opremljeno. Ove godine radimo vodovod do Adica, a onda slede Veternik, Futog i Begeč – izjavio je Miloš Vučević.

„Futoška kupusijada“ predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji – po tematici kojoj je posvećena, mestu svog redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.