BRANKICA JANKOVIĆ: U Srbiji nema rasta antisemitizma, neguje se antifašizam!
Brankica Janković, Foto: Beta/Miloš Miškov

uvek jasna

BRANKICA JANKOVIĆ: U Srbiji nema rasta antisemitizma, neguje se antifašizam!

Poverenica Janković je rekla da za razliku od aktuelnog rasta antisemitizma u Evropi, Srbija ne beleži porast incidenata i ocenila da Srbija "veliku pažnju posvećuje negovanju antifašizma"

Objavljeno:

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković u Minhenu učestvuje na drugom Medjunarodnom sastanku specijalnih izaslanika i koordinatora za borbu protiv antisemitizma, saopštio je njen kabinet.

Otvarajući taj skup, predsednik Svetskog kongresa Jevreja, Ronald Lauder, upozorio je da je u prethodnih godinu dana čak 44 odsto mladih Jevreja u Evropi barem jednom bilo meta napada.

Poverenica Janković je rekla da za razliku od aktuelnog rasta antisemitizma u Evropi, Srbija ne beleži porast incidenata i ocenila da Srbija "veliku pažnju posvećuje negovanju antifašizma".

"U desetogodišnjoj praksi rada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, imali smo tri pritužbe i svakoj smo pristupili potpuno svesni da svaki individualni slučaj diskriminacije može imati ogromne posledice i postati mnogo ozbiljniji", rekla je poverenica.

Poverenica je takodje rekla da je neophodna obuka mladjih generacija, na njima prijemčiv način, i tako im približiti važnost borbe protiv antisemitizma i diskriminacije uopšte.

Janković je bila na svečanoj večeri na kojoj je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel uručena "Nagrada Teodor Hercl" za "zalaganja za ideal tolerantnog sveta za jevrejski narod", navedeno je u saopštenju.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.