IZBEGNUTA KATASTROFA U SRBIJI, MOGLA SU DECA DA NAM POGINU! Otkriveni alarmantni podaci
Ilustracija, Foto: Zvonko Ninkov

neodgovornost ili?

IZBEGNUTA KATASTROFA U SRBIJI, MOGLA SU DECA DA NAM POGINU! Otkriveni alarmantni podaci

Čak pet autobusa imali su neispravne kočnice

Objavljeno:

U poslednjih nekoliko dana 10 autobusa koji su trebali da prevoze decu na izlete ili ekskurzije isključeno je iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, kaže načelnik Saobraćajne policije Nebojša Arsov.

On je za TV Pink pojasnio da su saobraćajni policajci prilikom pregleda autobusa, pred polazak dece na ekskurzije, posumnjali u tehničku ispravnost deset autobusa, poslali ih na tehnički pregled gde je utvrđeno da su bili neispravni.

Čak pet autobusa imali su neispravne kočnice, dva autobusa neispravne uređaje za upravljanje, kod jednog su bile neispravne gume, a kod ostalih ostali uređaji.

Navodi da je u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, gde juče 650 učenika nije otišlo na izlete, jedan autobus je isključen i na tehničkom pregledu je utvrđeno da nema ispravne uređaje za upravljanje.

- To je nešto što bi trebalo da zabrine direktore škola, nastavnike i roditelje, a priča oko kartica vozača je pokušaj agencija i prevoznika da skrenu temu sa glavnog problema - rekao je Arsov.

Saobraćajna policija, kako je naglasio, ima veliki problem što se izleti i ekskurzije ne prijavljuju na vreme, te ne mogu da se organizuju i pregledaju autobuse na vreme.

- Osim toga organizatori prevoza - direktori škola i prevoznici, postavljaju autobuse pola sata, sat pre polaska tako da se iz tog razloga dešava da deca stoje i čekaju pored autobusa i nekoliko sati - rekao je Arsov.

Dodaje i da veliki problem predstavlja to što decu na izlet ili ekskurziju voze umorni vozači.

- Pokušaćemo sa tužiocima da podignemo krivične prijave protiv onih prevoznika koji za vozače izdaju potvrdu da su imali odgovarajući odmor a vozači su prethodnog dana radili - zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.