EPILOG PRIČE: Nakon sukoba sa meštanima, investitor odustao od gradnje MHE na Staroj planini
Policija, Foto: Dragana Udovičić

odustao

EPILOG PRIČE: Nakon sukoba sa meštanima, investitor odustao od gradnje MHE na Staroj planini

Situacija oko gradnje mini hidroelektrane u selu Topli Do eskalirala je jutros kada je i policija reagovala

Objavljeno:

Investitor Dragan Josić odustao je od izgradnje mini hidroelektrane (MHE) na Staroj planini i rekao da više neće kročiti u Pirot, objavio je na Tviteru portal Južne vesti.

Josić, koji se danas prilikom pokušaja da započne radovima na izgradnji MHE, sukobio sa meštanima u staroplaninskom selu Topli Do, izjavio je da je razočaran reakcijom policije i poručio da odustaje od gradnje MHE u ovom staroplaninskom selu, a da će od države tražiti nadoknadu štete i izgubljenu dobit.

Situacija oko gradnje mini hidroelektrane u selu Topli Do eskalirala je jutros kada je i policija reagovala, a kako su svedočili meštani sela, bilo je povređenih na obe strane.

Međutim, investitor Dragan Josić tvrdi da su povređeni sa "njegove strane" i to više od 10 osoba, a da je među povređenima i on sam.

Jutrošnji sukob opisuje kao linč, gde su on i njegovi radnici "izvukli deblji kraj".

Policija je saopštila da je reagovala jutros tokom sukoba meštana sela Topli Do i obezbeđenja i radnika na izgradnji mini-hidroelektrane, ali Josić kaže da je razočaran njihovim ponašanjem.

"Totalno sam razočaran reakcijom pirotske policije koja je dopustila da nas linčuju i da nam razbijaju stakla bez ikakvih reakcija. Oni su bili nemi posmatrači. Jurili su nas sa dva vojna džipa ili kamiona, a policija nije reagovala. Ovo je banana država", kaže Josić.

"Neću nogom kročiti u Pirot, a ne u Topli Do. Da gledam kako lipti krv iz glava mojih radnika, meni da lome ruku, a da nemamo nikakvu zaštitu, ne pada mi na pamet. Prvo ću da tužim policiju, a onda ću tražiti nadoknadu od države za izgubljenu dobit i nadoknadu štete. Da mi vrate pare koje sam uložio, jer mi je onemogućeno da gradim mini hidroelektranu, a državni organi ne preduzimaju ništa povodom toga", rekao je Josić, a prenele Južne vesti.

Meštani Toplog Dola poručili su da će barikada na mostu u selu sa stražama koje traju danonoćno nešto više od mesec dana ostati do ispunjenja obećanja predsednika Srbije o zabrani gradnje mini hidroelektrana u zaštićenim područjima i dok investitoru ne istekne građevinska dozvola za MHE.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.