DOBRILA MIRNO PROTESTUJE ISPRED PREDSEDNIŠTVA! Iako ima problema sa SRCEM, neće odustati od ZAHTEVA!
Dobrila Petrović, Foto: Aleksandar Stojanovic

borba za dom

DOBRILA MIRNO PROTESTUJE ISPRED PREDSEDNIŠTVA! Iako ima problema sa SRCEM, neće odustati od ZAHTEVA!

Dobrila nastavlja svoju borbu za krov nad glavom!

Objavljeno: 11:58h

Dobrila Petrović je žena koja je 2017. godine ostala bez doma. Ona je od strane sudskih izvršitelja iz stana u Njegoševoj 65 izvedena i izbačena na ulicu. Izvršiteljima je tada asistiralo više od 50 policajaca.

Zbog svega navedenog, ova Beograđanka je sada odlučila da mirno protestuje ispred zgrade Predsedništva.

Kako nam je rekla, cilj joj je da skrene pažnju na njen problem, ali i da konačno reši stambeno pitanje kako bi konačno mogla mirno da spava.

Dobrila Petrović
Dobrila Petrović foto: Aleksandar Stojanovic

Dobrila Petrović je, zajedno sa svojom ćerkom Snežanom i dvoje maloletnih unuka, izbačena iz svog stana u oktobru 2017. godine uprkos činjenici da je imala status zaštićenog stanara.

Socijalni radnici su pretili da će decu Dobriline ćerke Snežane poslati u prihvatilište, ukoliko ne napuste stan u kome su porodično živeli više od pola veka. Nakon višečasovnog pritiska, porodica je bila primorana da napusti stan.

Opštinski odbor je objavio u svim medijima da na godinu dana pokriva troškove stanarine porodice Petrović u iznajmljenom stanu, što je porodica bila prinuđena da prihvati jer nisu imali sredstva kojim bi mogli da pokriju troškove stanovanja.

foto: Filip Plavčić

Osim što su izbačeni na ulicu, porodica Petrović je prinuđena da plati troškove iseljenja koji iznose 11 hiljada evra. Izvršiteljka naplaćuje taj trošak preko računa na koji Dobrila prima penziju, i istovremeno odbija da dostavi specifikaciju troškova.

To znači da je četvoročlana porodica prepuštena sama sebi i da njihove egzistencija zavisi od pomoći bliskih ljudi.

foto: Aleksandar Stojanovic

Od trenutka izbacivanja na ulicu do danas, institucije su jednostavno odbile da se bave rešavanjem problema ove porodice.

Dobrila se obratila na sledeće adrese: Ministarstvo pravde, Sekretarijat za imovinske i pravne poslove, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Generalni sekretarijat predsednika republike, Kancelarija za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Odbor za ljudska i manjinska prava Narodne skupštine, Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, inforastrukturu i telekomunikacije, Zaštitnik građana, Kancelarija Saveta Evrope Beograd, Visoki savet sudstva, Uprava za zajedničke poslove republičkih organa (dopisi Nikoli Selakoviću i Zorani Mihajlović).

foto: Espreso.co.rs

Hladnokrvni odgovori Gradske uprave su da bi bilo najbolje da Dobrila Petrović i njena ćerka odu u Prihvatilište za odrasle, a deca u Prihvatilište za decu.

foto: Espreso.co.rs

Dobrila nam je rekla kako će biti na klupi ispred Predseništva sve dok je neko ne sasluša.

foto: Aleksandar Stojanovic

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.