GRAD BOR PROSLAVIO JE SVOJ DAN: 2019. u znaku jubileja, slavilo se oslobođenje!
Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti iz zemlje i inostranstva, Foto: bor03.net

svečana akademija i polaganje venca

GRAD BOR PROSLAVIO JE SVOJ DAN: 2019. u znaku jubileja, slavilo se oslobođenje!

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti iz zemlje i inostranstva

Objavljeno:

Polaganjem cveća na spomen obeležje nastradalima u Drugom svetskom ratu i svečanom akademijom u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ obeležen je 3. oktobar Dan grada Bora.

foto: bor03.net

Dan grada Bor, 3. oktobar ove godine u znaku je jubileja, 75. godišnjice od oslobođenja Bora u Drugom svetskom ratu. Upravo je ova godišnjica bila i povod za podsećanje na ratne godine, ali i pojedince koji su pali na braniku otadžbine, kako bi, istakao je predsednik Skupštine grada, Dragan Žikić, Bor danas izrastao u moderan grad.

foto: bor03.net

- Između dve svečane sednice, Skupština je zasedala osam puta obrađujući ukupno 251 tačku dnevnog reda. Donete su mnoge odluke, rešenja i zaključci od interesa za funcioniranje grada, razvoja i infrastrukturnog uređenja u interesu javnih preduzeća i ustanova, kao i samih građana. Među mnogobrojnima treba posebno istaći odluku o budžetu grada Bora za 2019. godinu, Statut grada, odluku o izmeni i dopuni Poslovnika grada Bora kojim su stečeni uslovi za elektronsko vođenje sednica Skupštine - rekao je, između ostalog, Dragan Žikić, predsednik Skupštine grada.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić podsetio je na urađeno između dva Dana Bora, istakavši da su realizovani brojni razvojni i infrastrukturni projekti u gotovo svim oblastima delovanja i rada.

foto: bor03.net

- Mnogo se radilo u ovom periodu od jednog do drugog Dana grada u 2018. i 2019. a ono što je meni za ponos jeste da smo spustili grad i svoje građane, da smo po prvi put napravili gradski, odnosno narodski budžet i da smo svakodnevno u kontaktu sa svima u selima, na ulici, u školi, u biblioteci, svuda gde je neophodno - istakao je Milikić.

On se osvrnuo i na prekomerna zagađenja u Boru, ali i na planove oko otvaranja novog rudnika, rekavši da će samo njegovim otvaranjem moći da se uradi mnogo više nego do sada.

Teška su vremena, jer danas imamo veliki pritisak zbog aerozagađenja koje postoji i ja zahtevam i razgovaram sa kompanijom ZiĐin da to reši i drago mi je da se to rešava, polako, ali se radi na tome. Teška su vremena i jer se otvara novi rudnik, tražiće promene u urbanističkom rešavanju nekih problema. Nakon svih teških vremena su dolazila lepa vremena, kada se sve rešava i rešavaće se. Analize kažu da će se otvaranjem novog rudnika Čukaru Peki budžet grada uvećati za skoro četiri milijarde dinara. To je u odnosu na sadašnji budžet, još jedan budžet - kazao je Milikić.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti iz zemlje i inostranstva, predstavnici republičkih i drugih ustanova i preduzeća, bivši čelnici lokalne samouprave Bor, predstavnici gradova i opština, delegacije bratskih i prijateljskih gradova Hmeljnicki (Ukrajina), Kriva Palanka (Severna Makedonija), Vulkan (Rumunija, kao i Denis Krugov, ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Srbiji i mnogi drugi.

foto: bor03.net

- Pre 185 godina knjaz Miloš ObrenoMladenka je postavila pitanje na poznatom britanskom forumu Mumsnet je li nerazumno to što je uzrujana. - Vjenčali smo se prije nekoliko mjeseci. Mala svadba na mali budžet i dobili smo jučer fotografije s vjenčanja. Sjedili smo sretni na kauču i gledali naše fotografije kad smo naletjeli na jednu na kojoj je moja djeveruša sa svojom obitelji, potom još jedna i još jedna i još jedna - napisala je mladenka. Grad Bor je i ovoga puta nagradio 12 najboljih učenika generacije borskih osnovnih i srednjih škola lap top računarima.

foto: bor03.net

Kulturno-umetnički program u kojem su učestvovali Orkestar Kulturno-umetničkog društva Bor, vokalni solisti Marija Veljković i Jelica Nikolić, priredila je Ustanova Centar za kulturu.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/bor030.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.