ĐINĐIĆA SU HTELI DA UBIJU ODMAH POSLE 5. OKTOBRA! Bagzi je ovo otkrio na suđenju, rekao da ga je ZVAO LEGIJA
Zoran Đinđić i Dejan Milenković Bagzi, Foto: EPA, Profimedia

NIJE PRECIZIRAO KO JE U PITANJU

ĐINĐIĆA SU HTELI DA UBIJU ODMAH POSLE 5. OKTOBRA! Bagzi je ovo otkrio na suđenju, rekao da ga je ZVAO LEGIJA

Bagzi je obelodanio i da je Šiptaru bilo krivo što posle protesta nije smenjen tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović

Objavljeno:

Srpskog premijera Zorana Đinđića planirali su da ubiju odmah posle 5. oktobra 2000. godine, kada je svrgnut Milošević.

Ovo je u svom šokantnom svedočenju otkrio svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi (49), na suđenju za pobunu "crvenih beretki", kada ga je ispitivao Zvezdan Jovanović, osuđen za ubistvo premijera.

Bagzi nije precizirao ko je nameravao da ubije premijera, ali je otkrio da je to čuo kada je Đinđić došao u njegovu kuću u Surčin na sastanak sa Legijom i Šiptarom.

foto: EPA

Zvezdan je pitao Bagzija da li je sa Ljubišom Buhom i Dušanom spasojevićem organizovao sastanak Đinđića i Legije u svojoj kući i bio prisutan na njemu. Bagzi je odgovorio potvrdno i opisao događaj:

- To je bilo 5. oktobra, noć posle toga. Tad me je čak i Legija nazvao telefonom. Nije mogao da dobije Dušana, nije mogao da dobije Čumeta i onda je rekao da ja probam da nađem i Čumeta i Dušana, da je dobio neko naređenje da ubije kao pokojnog premijera, da se nešto dešava čudno i da probaju da organizuju taj sastanak koji je održan kod mene u kući, u Surčinu - precizirao je Bagzi.

Zvezdana je zanimalo kako je uspeo da dovede Đinđića na sastanak.

- Nisam ja uspeo. Ja sam zvao Čumeta, a on je nekog nazvao da li Dragoljuba Markovića ili nekog drugog, pa smo stupili u kontakt - rekao je on i na insistiranje Zvezdana da li je Đinđićevo obezbeđenje došlo do njegove kuće ili je ostalo negde dalje, odgovorio da misli da je ono ostalo negde na benzinskoj pumpi.

Bagzi je otkrio i da je Legija tajno snimao Đinđića kada je dolazio na protest JSO u Kuli, u novembru 2001. On je dodao da su tada postavili i svog kamermana da tajno snima premijera.

foto: Profimedia

- Premijer nije znao da će biti sniman i završilo se tada njihovom pobedom. Tačnije, pobedom Dušana i Legije. Mada, kada je Legija došao posle svega u Šilerovu, rekao mu je:

- Jesi li video kakav je snimak ispao, kako je sve ispalo?,

Dušan mu je odgovorio:

foto: Facebook printscreen

- Ej, pa daj da damo pare kamermanu.

Legija mu je rekao:

- Nema potrebe da mu dajemo, ja sam mu kupio tu kameru - naveo je svedok saradnik.

Bagzi je obelodanio i da je Šiptaru bilo krivo što posle protesta nije smenjen tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, ali da Legiji do toga nije bilo stalo.

- Završilo se tako, bili su zadovoljni i Legija i Dušan, s time što je pokojnom Dušanu više bilo krivo što nije uspeo da smeni i Dušana Mihajlovića. On je baš bio da se i ovaj smeni. Legija je rekao da je to najviše što su mogli da dobiju - kazao je Bagzi.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.