NE ZNAJU, LEPA MOJA, ZATO IM OPROSTI! Osudili su je jer se smeje na slici gde joj DETE UMIRE, odgovor joj je ŽESTOK
Dragana Marković Petrović, Foto: Facebook

Pravda za Nađu

NE ZNAJU, LEPA MOJA, ZATO IM OPROSTI! Osudili su je jer se smeje na slici gde joj DETE UMIRE, odgovor joj je ŽESTOK

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine

Objavljeno:

- Ne znaju oni kako je teško ne oplakivati živo dete - napisala je Dragana Marković Petrović, majka devojčice Nađe koja je preminula u drugoj godini života od malih boginja.

Na Fejsbuk stranici "Pravda za Nađu" ova mlada žena objavila je fotografiju na kojoj drži svoje dete, potpuno oslabljeno od bolesti. Devojčici, čiji se organizam tri meseca borio sa morbilama, koža je bila prekrivena flekama, a ona je disala na cev. A opet, kako kaže, njena majka je prikupljala snagu da joj se nasmeje i ne obeshrabri je svojom tugom.

- Mnogo puta sam bila osuđena jer se smejem na slikama gde je držim. Oprosti im, anđele, ne znaju oni za tu sreću koja me obuzimala svaki put kad te dotaknem. Pa čak iako sam znala da svaki taj dodir može da bude poslednji.

- Ne znaju oni za tu snagu koja je potrebna da ne pukneš na milion delova i zadržiš suzu. Ne znaju kako je teško ne oplakati živo dete, već mu se smejati svaki put kad dođeš. Ne znaju, mila, oni za tu borbu sa samim sobom. Ne znaju kako je ići dva koraka napred, pa tri unazad. Ne znaju kako je kad ti se sve nade sruše i kad ti realnost udari šamar i pokaže zube. Ne znaju kako je pomiriti se sa saznanjem da za deo njihove dusš nema spasa. Da moraš da je pustiš i svesno čekaš kraj. Ne znaju, lepa moja, zato im oprosti...

- Oprosti i onima koji su te uništili, mama će se za to pobrinuti, još malo će kraj. Nađa se više neće ponoviti, ali će živeti kroz naša dela. Smej se, mila moja, a majka cć ti svaki dan uzvratiti osmehom. Volim te - napisala je Dragana.

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti.

Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Dok je ležala na Odeljenju intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Nakon toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa...

Borba za njen život trajala je 3 meseca, ali je devojčica nažalost preminula 4. aprila 2018. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.