VELIKA POBEDA: Miši koji je u kolicima i ne može da piše ISPUNJENA NAJVEĆA ŽELJA! OVO MENJA SVE U NJEGOVOM ŽIVOTU
Miša Vesić, Foto: Printscreen/Facebook

BRAVO

VELIKA POBEDA: Miši koji je u kolicima i ne može da piše ISPUNJENA NAJVEĆA ŽELJA! OVO MENJA SVE U NJEGOVOM ŽIVOTU

Osmeh deteta i sreća su najveći motiv za napred

Objavljeno:

Miša Vesić đak je prvog razreda specijalne škole "Ivo Lola Ribar", na smeru konfekcionar.

Tinejdžer koji je završio osmi razred Osnovne škole "Sveti Sava" u Kraljevu brzo je dospeo u žižu javnosti jer je direktorka osnovne škole, koju je dečak pohađao, na društvenim mrežama napisala da je reč o vrlo inteligentnom i duhovitom dečaku kog muče muke mnogih osoba sa invaliditetom.

Ipak, i on ima probleme poput svih ljudi koji su osobe sa invaliditetom. Naime, nijedna kraljevačka srednja škola nema dobro obezbeđen pristup kolicima do učionica. Škola koju trenutno pohađa daleko je od njihovog doma.

Njegova majka je ispričala sa kojim se sve nedaćama bore jer svakog dana moraju da obezbede dečaku prevoz do škole, a tokom pohađanja osnovne škole majka je stalno bila sa njim u školi.

Tada je rekla za Espreso da bi za njih kao porodicu od velike pomoći bilo kad bi nam izašli u susret da Miša pohađa nastavu od kuće.

- On svakako, pošto je konfekcionar po navršenom školovanju, praksu ni ne može da radi. Ima problem sa rukama, ne može da ih pomera, pa može samo da sluša i teoretski zna kako se menja konac. Sve to može i od kuće, ja bih stalno bila uz njega, a nama bi to pomoglo jer ne bismo morali svakodnevno da ga vodimo u školu.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije tada im se obratio i rekao da kompjuter za praćenje nastave mogu brzo da nabave za Mišu, a sada je to i ispunio!

Miša je dobio svoj novi računar uz pomoću kog će od kuće moći da pohađa srednju školu.

Kako je napisala Dragana Janković, Miši je danas uručen laptop, koji će olakšati njegovo dalje školovanje.

- Na adresu škole takođe danas, stigao je i poklon novinara Mihaila Medenice (laptop) koji će u dogovoru sa direktorkom Snežanom, biti dodeljen učeniku kome je potreban kao i Miši - napisala je ona.

Osmeh deteta i sreća su najveći motiv za napred!

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.